Вести

Шапић: Београд ће добити аутобуску станицу какву заслужује

Председник Привременог органа Града Београда Александар Шапић рекао је данас да ће од јануара 2024. године целокупан аутобуски саобраћај у престоници бити пребачен на нову аутобуску станицу на Новом Београду.

Према његовим речима, најпре ће бити пуштен аутобуски саобраћај, а потом ће се градити станична зграда.

"Очекујемо да ћемо у јануару бити у прилици да сав аутобуски саобраћај пребацимо овде. Када сам дошао на место градоначелника, рекао сам да ћемо решити питање аутобуске станице на један или други начин. Било је потребно да се у једним моменту посвађамо са БАС-ом, да бисмо могли да дођемо до неког решења", навео је Шапић.

Како каже, очекује да Београд добије аутобуску станицу какву заслужује.

"Будућа аутобуска станица, када буде била готова у пуном капацитету, при чему мислим на инфраструктурни капацитет са станичном и железничком зградом у оквиру комплекса, биће, поред лисабонске, у Европи најбоља, најпрактичнија и најфункционалнија аутобуска станица, са највећим капацитетом у односу на позицију на којој се налази и град у коме услугу пружа", навео је Шапић.

Шапић је најавио да ће се улице у Београду проширивати где год је то могуће, да ће се градити све више кружних токова, који би мењали семафоре и да ће све више двосмерних улица бити претварано у једносмерне, не би ли се повећао број паркинг места и проточност саобраћаја.

 

 

Извор: Танјуг