Вести

Шапић: Београд је космополитски град

Председник Привременог органа Града Београда и потпредседник Главног одбора Српске напредне странке Александар Шапић изјавио је да измештање Куће цвећа са Дедиња представља "симболички покушај да се коначно раскрсти са комунистичким наслеђем и режимом који је нанео много зла српском народу".

"Нико не жели да уништи Кућу цвећа, али овде се ради о симболици. Мислим да никад не смемо да заборавимо тај период наше комунистичке историје зато што је он био најпогубнији за српски народ", рекао је Шапић.

Шапић је рекао да се бори за то да "коначно том комунистичком периоду скинемо ореол који је деценијама лажно представљан" и да "почнемо нашу децу у школама да учимо истину".

"Зато је симболички важно да Броз горе више не почива", рекао је Шапић.

"На Дедињу може да буде музеј у коме ћемо ми да учимо о том периоду на истинит начин, музеј који ћемо посветити великанима српске историје, који су бранили српски народ кроз многе ратове или било шта друго, шта се договоримо, само је важно да Јосип Броз горе више не почива, јер само тако ћемо једном за свагда ставити тачку на погубну комунистичку политику", рекао је Шапић.

Шапић је рекао да је Београд космополитски град, слободан град, да је увек био слободан град и у њему увек "треба да се осећају слободно припадници свих нација и вера".

"Али они који не поштују државу у којој живе, који не поштују нашу традицију, нашу Српску православну цркву, који немају елементарно поштовање према друштву у коме живе, ту ме не интересује које су вере или нације, у том случају су још гори ови који су наши", нагласио је Шапић.

Према његовим речима, не постоји тај Хрват, Бошњак, Русин, Словак или било ко други у овој земљи, у овом граду, ко због тога што не припада српском народу треба се осети угроженим.

"Ја ћу први да га браним, буде ли му фалила длака са главе. Такође, изузетно је важно нагласити да не смемо усташе да повезујемо са Хрватима, то сам рекао и када су се у медијима појавили снимци Грухоњића и осталих "прогласоваца из Дубровника", када су неки покушали да изједначе усташе и Хрвате", рекао је Шапић.

 

 

 

Извор: Танјуг