Вести

Шапић: Београд по четврти пут домаћин великог атлетског такмичења

Председник Привременог органа Града Београда Александар Шапић састао се у Старом двору са учесницима Светског првенства у кросу "Београд 24", које ће се одржати сутра у Парку пријатељства. На кросу ће учествовати више од пет стотина тркача из педесетак земаља света, а нашу репрезентацију чиниће тринаест такмичара.

Шапић је том приликом изразио огромно задовољство због прилике да наш главни град угости највеће светске атлетичаре у кросу.

"Велика нам је част што је Београд већ четврти пут у протеклих десетак година домаћин великих такмичења у атлетици. Године 2013. то је било Европско првенство у кросу, па 2017. године Европско првенство у дворани, те 2022. године Светско дворанско првенство у атлетици, а сада поново у кросу на светском нивоу. Кандидати смо и за такмичење које ће се одржати 2028. године и велика је шанса да такође будемо домаћини", рекао је Шапић.

Шапић је свим такмичарима пожелео леп боравак у Београду и врхунске резултате на сутрашњем надметању.

"Град Београд је ту да помогне свако такмичење и тако ће бити и у будућности", поручио је Шапић.

Шапић је позвао поштоваоце атлетике да дођу сутра у Парк пријатељства јер ће ово бити јединствена прилика да се виде "најбољи од најбољих".

"Очекујем да ће велики број Београђана доћи сутра. Сваки догађај ове врсте подиже туризам, али на специфични начин и привреду града. Због тога се трудимо да будемо добар домаћин не само спортских већ и свих других манифестација. Очекујем леп спортски дан, лепу манифестацију, врхунске спортске резултате, те да ће у њему уживати како такмичари тако и посетиоци", истакао је Шапић.

 

 

Извор: Танјуг