Вести

Шапић: Ђиласов део опозиције говори да ће бојкотовати изборе

Председник Привременог органа града Београда Александар Шапић рекао је да очекује да ће нови избори у Београду бити расписани у наредних седам, осам дана, након што се изабере председник Скупштине Србије, који треба да распише изборе.

Шапић је гостујући у емисији "Добро јутро Србијо" говорио о ставовима опозиције који су према његовим речима опречни и контрадикторни.

"Ја стварно немам снаге да се бавим изјавама и захтевима опозиције. Јуче сам покушао да препричам само шта су у последњих неколико месеци говорили и мењали ставове. Негде у пролеће прошле године рекли су да хоће нове изборе. Онда  када је Вучић рекао Ок, биће нови избори у току лета, онда су рекли нипошто не изборе. Након тога су рекли да ипак хоће изборе али не сви, да би на крају, на јесен направили писмо које су сви потписали и инсистирали да буду ванредни парламентарни и београдски избори. Ја сам поднео оставку и многи председници општина, да бисмо изашли на изборе у што већем броју. Врхунац је управо резолузија из ЕУ у којој се каже да СНС свако мало расписују ванредне изборе и да то угрожава процес демократије", рекао је Шапић.

"Када им нису прошле теорије о крађи, и када то нису могли да докажу, онда су инсистирали на новим изборима. Јерковић је рекао да је ушао са нама у разговоре и да смо ми те разговоре прекинули. Они имају своју агенду коју гурају. Оног момента када ми кажемо ићи ћемо на изборе, они се одмах супротставе и кажу, чекајте какви избори, па нама не одговарају тада да буду одржани, једни кажу тада су празници, хоћемо да одморимо, други кажу не  могу да примене препоруке ОДИР-а", истакао је Шапић.

Шапић је додао да након два дана ћутње опозиција прети бојкотом.

"Ђиласов део опозиције отворено говори да ће бојкотовати изборе и не само они, већ и Зелено-леви фронт, Милош Јовановић је отишао корак даље и рекао да ће спречити да се они одрже.

Шапић је још додао да се он залаже за убрзање читавог процеса везано за нове изборе.

"Ја не одлучујем о томе када ће бити избори већ председник Скупштине, који још није изабран, да се ја питам расписао бих изборе и урадио то по закону и  процедури која постоји везано за изборне процесе и изашли би што пре на изборе. Након тих избора онај ко узме највише гласова да што пре састави градску власт", рекао је Шапић и додао да је уморан од непрестане неодлучности опозиције.

"Уморио сам се од њиховог хоћу-нећу, мислим да Београђани то не заслужују. Изађите на изборе, победите, мислим да никада неће бити јаснија ни чистија ситуација између чега се бира. Ови избори ће бити далеко важнији од локалних избора. Ја бих волео да се бавимо инфраструктуром, да причамо о метроу, мосту, тунелу, или о темама као што је уређење приобаља итд... Ја бих волео да се бавимо тим стварима, али нажалост ми не можемо до тога да дођемо", рекао је Шапић.

 

 

 

 

Извор: ТВ Хепи