Вести

Шапић: Хвала Вучићу

Градоначелник Београда Александар Шапић рекао је  на свечаном отварању станичне зграде Београд Центар у Прокопу да му је данас велико задовољство и част што присуствује отварању не само за Београд, него за Србију историјски важног пројекта.

"Имао сам ту врсту среће, имам је и даље, да су се за период док се налазим на месту градоначелника Београда, догодиле четири, можда, најважније инфраструктурне ствари везане за наш град. Започети су радови на Београдском метроу, завршена је железничка станична зграда Прокоп, ова на којој се данас налазимо", рекао је Шапић.

Шапић се захвалио и председнику на свим пројектима који су до сада спроведени и који се раде.

"И морам да се захвалим не само у своје име, пре свега име Београђана и председнику државе господину Вучићу и влади Републике Србије, која је омогућила да се створи основа да данас будемо овде. За неколико месеци  бићемо и у аутобуској станици, као што смо  пре два месеца били на обилазници или пре пар месеци на почетку радова на Макишу, када смо обилазили почетак радова на Београдском метроу", додао је градоначелник.

Шапић је додао да ће следеће године да се крене и у изградњу пропратних саобраћајница, које су главне везе ауто-пута са овом железничком станицом.

"Раде се две велике петље које ће омогућити друмском саобраћају да буде директно повезан са Прокопом и радимо једно идејно решење, ја сам то сада председнику рекао, надам се да ће бити могуће. Радимо на идејном решењу, а то је повезивање пешачким путем железничке станице са Клиничким центром, породилиштем и са Улицом кнеза Милоша, практично са центром града. То би била једна врста пасареле, али велике пасареле која би омогућила да онда чак сви они људи који иду у Клинички центар не морају да иду колима који долазе из Србије, неће имати проблем са паркирањем које је данас у Београду заиста све веће и веће", додао је Шапић.

Шапић је рекао да ће овај пројекат са свим додатним садржајима и идејама дати нову димензију Београду.

 

 

Извор: Танјуг