Вести

Шапић: Избори у Београду више од локалних

Председник Привременог органа града Београда и потпредседник Главног одбора Српске напредне странке Александар Шапић изјавио је да београдски избори нису само локални и истакао да се грађани на изборима опредељују да ли желе градоначелника који ће у тешком геополитичком моменту, поред бриге о важним темама, подједнако водити рачуна о очувању националних вредности.

"Коначно смо дошли до тога хоћемо ли да имамо српску власт и српског градоначелника или антисрпску власт? И када ме питају, па како, шта то значи српски градоначелник? То значи да не постоји српски начин промене сијалица, асфалтирања пута или изградње школе. Нема ту српског начина, и овде је сада све потпуно јасно", рекао је Шапић.

Шапић је навео да се на предстојећим изборима "опредељујемо да ли желимо српску власт и српског градоначелника Београда, а то значи градоначелника који ће у овом тешком геополитичком моменту, поред бриге о важним локалним темама, подједнако водити рачуна и о очувању националних вредности и интереса српског народа".

Шапић истиче да је читав свој живот у локалној политици, пуних 14 година, и да би највише волео када би могло само о томе да се полемише, међутим, ствари на које указује су, како је рекао, далеко важније.

"Уколико не решимо то питање очувања националног, српског, џаба нама све. Неће имати ко да нам иде у школе, нити ћемо знати шта нам деца уче у школама и вртићима. Уколико на те базичне ствари не утичемо, изгубили смо идентитет, изгубили смо државу, изгубили смо народ, и када свега тога нема кога онда брига да ли смо осветлили тамо неку улицу", навео је Шапић.

 

 

 

Извор: Танјуг