Вести

Шапић: О кандидату за градоначелника Београда пред изборе

Потпредседник Главног одбора  Српске напредне странке Александар Шапић рекао је да ће јавност благовремено бити обавештена ко ће бити кандидат те странке за градоначелника на београдским изборима и да ће се о томе одлучити непосредно пред изборе.

Шапић је рекао да ће то зависити од процене ко ће моћи да направи најбољи резултат и у кога Београђани, како каже, имају највеће поверење.

"Ја ту објективно највише могу да допринесем, али морамо да видимо да ли неко може да да више од мене. Морамо да покушамо да дођемо до човека који ће успети да направи најбољи резултат и у кога ће Београђани имати највеће поверење. Уколико то буде био неко други, ја ћу иза њега стати. Уколико проценимо да сам то ја, ја ћу онда бити кандидат Српске напредне странке", рекао је Шапић.

Шапић је рекао да је у претходном периоду обилазио одборе Српске напредне странке како би се упознао са члановима, а на питање да ли је реч о кампањи, Шапић каже да су људи који се озбиљно баве политиком константно у кампањи.

Наводећи да кампања има негативан призвук у Србији, Шапић каже да ништа није негативно када се са људима разговара, када се чује њихово мишљење и када се проверава на какав одјек наилази оно што се ради.

"Уколико се изолујете и комуницирате само непосредно пред изборе, онда је питање да ли ће они имати прилику да стекну прави утисак о вама. То вам је као у спорту, кад бисте рекли некоме - тренирате две године пред Олимпијске игре? Он каже ако сад не тренирам, нећу моћи ни да се спремам месец дана пред Олимпијске игре", објаснио је Шапић, указујући да ће кампања бити интензивнија како се избори буду приближавали.

Шапић је поновио да су београдски и председнички избори редовни, а да ће се видети да ли ће бити и парламентарних, али, како је рекао, вероватно хоће.

Шапић је оценио и да коментари о односу са замеником градоначелника и функционером СНС Гораном Весићем "попримају димезнију ријалитија".

"Весић је члан СНС. Са свим члановима СНС сваку врсту комуникације имамо на страначким органима и ту ћу да завршим причу о њему и било ком другом члану СНС", рекао је Шапић.

Шапић се осврнуо и на каријеру, објаснивши да је највише поносан на ''Буди хуман'' фондацију, а затим спортску каријеру. Додао је да је ово што се десило у вези са уласком у политику "сплет околности".

Тек када завршите политичку каријеру и сагледате резултате, можете да видите какав је то имало утицај на живот", објаснио је Шапић.

 

 

Извор: Танјуг/ТВ Прва