Вести

Шапић: Стање духа и енергија старијих суграђана за дивљење

Председник привременог органа Града Београда Александар Шапић отворио је данас Трећу београдску олимпијаду спорта и рекреације пензионера на Новом Београду и том приликом поручио да у овим тешким временима живимо један историјски моменат у којем је важно да покажемо јединство, солидарност, као и да што више ширимо ентузијазам.

Шапић је навео да је док је био на челу Општине Нови Београд више пута организовао различита дружења и манифестације, као и да је највише времена волео да проводи са нашим најстаријим суграђанима.

"Мени је драго што сам данас овде са вама који сте и у менталном и у физичком добром стању, да можете да учествујете на оваквим играма, да се дружите и да се такмичите, зато што мислим да су то важне ствари које поред одржавања доброг духа вам помажу и да будете доброг здравља", изјавио је Шапић.

Шапић је напоменуо да је доста времена проводио са сениорима, јер, како је рекао, зато што они имају посебну врсту енергије без обзира што су у трећој фази живота.

"Често сам говорио да би млади требало да се угледају управо на наше најстарије суграђане, трећег доба", поручио је Шапић.

Свим учесницима пожелео је добро здравље и поручио им да задрже добар дух.

Трећа београдска олимпијада спорта, која је окупила велики број пензионера, одржава се у Хали спортова "Ранко Жеравица" на Новом Београду, а на овој спортско-рекреативној манифестацији присуствовали и директор ПИО Фонда Реља Огњеновић, као и председница Градске организације пензионера Београда Ружица Белановић.

 

 

 

 

Извор: Танјуг