Вести

Шапић: Свака приградска општина добиће свој услужни центар

Добар део служби у услужном центру већ је кренуо са радом. Наш задатак је да омогућимо да се овде уселе још неке градске и републичке службе, како бисмо људима са ове стране Дунава олакшали да управо овде остваре све своје потребе које се тичу администрације, те да не морају да иду до центра града. Одлична је ствар што је и "Пошта" отворила једно одељење. Овакав принцип треба да применимо у свим деловима града, нарочито у oпштинама које су попут Палилуле простране и које покривају и рубне и централне делове града. На овај начин ћемо људима омогућити квалитетнију и бољу услугу на једном месту, истакао је Александар Шапић, председник Привременог органа Града Београда, током обиласка Услужног центра општине Палилула у Борчи.

"Градски објекат, поред услужног центра, сада користи и МУП, а када се они преселе у други објекат, који се тренутно сређује за њих, искористићемо ову зграду за предшколску установу, вртић или неки диспанзер. Покушаћемо на све могуће начине да олакшамо свакодневни живот грађана. Овакви услужни центри су нам неопходни и Град ће у циљу њиховог остваривања помоћи и финансијски и логистички, наравно у сарадњи са општинама, јер су нам потребне информације са терена како бисмо могли да реагујемо на квалитетан начин", додао је Шапић.

Истакао је да се нада да ће овај услужни центар бити место у коме ће грађани на једном месту имати све службе, општинске, градске и републичке.

"Наш задатак биће да контактирамо са свим градским и републичким службама за којима грађани имају потребу, да бисмо их овде окупили на једном месту", рекао је Шапић.

 

 

 

 

Извор: Танјуг