Вести

Шапић: Свој народ се штити, а не исмева

Декларативно се Срби позивају да се врате на Косово одакле су протерани, и имамо пример жене која сама одлучи да се врати у Ђаковицу, и онда је неко тамо малтретира тако што јој лупа ноћу на врата, а онда поједини политичари и разне НВО, кажу, па нека промени врата на кући и стави чепиће у уши док спава, да има дубљи сан. То је брука и срамота, да било ко из Бограда исмева рођени народ због проблема које има, рекао је потпредседник Главног одбора Српске напредне странке Александар Шапић.

Наша је мука што немамо потпуни механизам да људима у том делу наше јужне покрајине помогнемо, али морамо да констатујемо шта се тамо дешава, да о томе говоримо и да покушавамо да на један цивилизован начин извршимо притисак на оне који могу да утичу да се такве ствари не дешавају. Не смемо окретати главу на проблеме нашег народа и никада се не смемо подсмевати својим сународницима, где год они живели, јасан је Шапић.

На питање да прокоментарише потребу једног дела јавности да се исмева свако ко стане иза политике коју води Александар Вучић и ко је спреман да подржи нешто добро, Шапић је рекао да то обесмишљава читаво српско друштво.

Покушај да се обесмислимо сви ми који смо спремни да станемо иза Александра Вучића, да подржимо политику коју спроводи и покушамо да дамо свој допринос да Србију учинимо бољом, урушава дубински читаво наше друштво у целини. Не желим да се додворавам Вучићу и хвалим га на баналан и површан начин, како неки раде, јер мислим да му тиме наносе значајну штету, обесмишљавајући и карикирајући изузетно важне ствари које он као председник ради за своју земљу. Немам потребу за тим, а чињеница да сам ушао у његову организацију, довољно говори о томе шта мислим како о њему тако и у политици коју последњих година спроводе и воде актуелна Влада Србије и Српска напредна странка. Увек сам веровао да се подршка далеко више показује делима и спремности да се некоме нађете у помоћи и кад није све потаман. Да поднесете пуну одговорност за оно што радите, да се не сакривате иза било кога, а не у бајковитој реторици која често обесмишљава суштину, рекао је Шапић.

Шапић је истакао да је Србија фактор стабилности у региону, да никада није била фактор нестабилности како многи то желе да представе, додајући да се управо то показало на примеру набавке вакцина.

Први пут после тридесет година политика неутралности коју Србија води даје материјалне резултате. Потврда те политике која се води на овим просторима је да ми морамо да играмо и на карту Истока, и на карту Запада. Треба да задржимо економску и војну неутралност колико год је то могуће, да не приступамо ниједном савезу. Економски и војно јака Србија гарант је да на овим просторима никада више не буде несрећних ратова. Испоставило се да смо успешном набавком вакцина успели да дођемо у епицентар светске пажње, а све захваљујући политици која се годинама уназад водила. Ризик је био велик, али корист је извукао српски народ. И не само српски народ већ и народи у окружењу. Помогли смо вакцинама Босну и Херцеговину, Северну Македонију, Црну Гору, свима којима је било потребно. И увек морамо помагати комшије јер ако њима није добро, не може бити ни нама, закључио је Шапић.

 

 

Извор: ТВ Хепи