Вести

Шапић: Тешки тренуци су кроз историју уједињавали српски народ

Председник Привременог органа Града Београда Александар Шапић најавио је нову пешачку зону у центру града. Шапић је представио план по коме ће део између Кнез Михајлове улице и Калемегдана бити претворен у шеталиште.

Најпре је прокоментарисао предстојеће гласање резолуције о Сребреници.

"Све оно што ради председник Вучић и сви они који се у последњих месец дана баве лобирањем чиме се покушава уразумити светска јавност је заиста за сваку похвалу. Ми причамо о народу којег ви покушавате да због једног злочина који нико не оспорава покушавате један народ да прогласите геноцидним, иако су сви председници ишли тамо да се поклоне жртвама. Александар Вучић је једва живу главу извукао кад је био", рекао је Шапић у јутарњем програму ТВ Курир.

Шапић се осврнуо и на дугорочне последице усвајања ове резолуције.

"Овом резолуцијом, као што је рекао председник Милорад Додик долази крај дејтонске Босне и Херцеговине. Кад се донесе једна таква резолуција онда након десетак година они који буду на власти у тим западним земљама ће рећи "ми то нисмо донели, али ово је чињеница." То је платформа која не може да се промени и деца ће то учити", рекао је Шапић.

"Ако се отвори та Пандорина кутија онда ће Руси отворити питање геноцида од стране Немаца, па ћемо ми отворити питање страдања у два светска рата и на крају и страдање у ратовима деведесетих у местима попут Братунца и ту нема краја. Замислите колико ће других народа и држава да се јави који су имали у последњих 100 година сукобе и ратове. Да ли њима свет није довољно дестабилизован, па им је потребно још једно жариште. Не разумем", рекао је Шапић.

 

 

 

 

Извор: Курир