Вести

Састају се Вучић-Дачић-Динкић

Раније је најављено да ће будући партнери у влади направити детаљан коалициони споразум, а да ће координатор за израду тог споразума бити вршилац дужности председника СНС-а Александар Вучић.

Вучић је за Б92 рекао да ће влада бити формирана 24.јула или евентуално дан пре или дан касније.
"Очекујем да се приближимо финализацији тог коалиционог споразума. Најважније је шта је то што ми мислимо да треба да буде урађено и пре свега да ти резултати могу да буду проверљиви. Да просто не правимо нешто што треба да буде као шарена лажа и да би смо народ замајавали, или да би то лепо звучало, а да од тога нема ништа. Дакле, да оно што кажемо буде остварено, а ако не буде значи да нисмо успели", казао је Вучић за Б92.

Како су раније најавили представници коалиције СПС-ПУПС-ЈС, СНС и УРС нови коалициони споразум биће заснован на осам принципа - државна политика, економска и социјална политика, правна држава и владавина права, борба против корупције, организованог криминала, реформа државне управе, департизација и децентрализација и слобода медија.

СНС и СПС су прве разгворе о новој влади имали 29. јуна у седишту СНС-а у Београду.

Председник Србије Томислав Николић дао је 28. јуна Дачићу мандат да састави нову владу, након што га је коалиција СПС-ПУПС-ЈС уверила да је окупила већину и да ће у тој већини бити СНС и УРС.