Вести

Селаковић: Борба против корупциjе ниjе jедна судска одлука

Питање борбе против корупциjе ниjе питање jедне судске одлуке, питање борбе против корупциjе jе борба коjа траjе сваког дана, на сваком месту и у сваком сегменту нашег друштва, поручио jе данас министар правде Никола Селаковић након изречене пресуде Mарку Mишковићу.

Селаковић jе новинарима у Београду рекао да нема намеру, нити жељу, нити овлашћење да коментарише поjединачне судске одлуке.

“Борба против корупциjе, коjа jе jедан од основних начела и циљева владе СНС на чиjем jе челу Aлександар Вучић, ниjе питање jедне пресуде и судске одлуке, то jе борба коjа се води стално, сваког дана и само та борба може да нас доведе до остваривања европских стандарда у области владавине права”, напоменуо jе Селаковић.

Додао jе да jе борба против корупциjе системска борба, што значи да сваки део система треба да функцинише на квалитетан и добар начин, да свако обавља добро посао, било да jе у питању полициjа, тужилаштво или суд.

“У ове две године показали смо да заиста желимо нулту толеранциjу према корупциjи, она се показуjе кроз деловање свих делова система и то jе нешто чему нико више не може да стане на пут. Oно што обећавамо jесте да ћемо у будућности радити вредно и марљиво, наставити са том борбом све док свако у Србиjи не буде уверен да владавина права заиста постоjи и да се закон примењуjе jеднако на све, без обзира на разлике међу грађанима”, рекао jе министар правде.