Вести

Селаковић: Данас славимо оживљавање српске државе

Србија данас слави два важна догађаја од којих је први подизање Првог српског устанка 1804. године када је поново оживљена српска држава, а други је доношење Сретењског устава 1835. године, изјавио је министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Никола Селаковић и додао да је данашњи дан празник свих Срба, без обзира где живе.

"Важно је да се на Сретење сретнемо сами са собом, подвучемо линију и видимо шта смо у претходних годину дана урадили, да и ми као народ будемо бољи и да наша држава буде боља. Срећан сам што претходних година, сваки пут када сводимо тај биланс, можемо да видимо да је Србија напредовала и да је боље место за живот", рекао је Селаковић у Јутарњем дневнику РТС-а.

Нагласио је да би требало да будемо поносни на наше претке Милоша и Карађорђа, који су желели да обнове српску државу јер су знали да без своје државе нема ни слободе.

Одговарајући на питање колико је данас држави Србији тешко борити се са притисцима којима је изложена, рекао је да је веома тешко издржати под притисцима и одупрети им се, посебно када су најмоћније државе света на једној страни и то на позицији која је непомирљива са оном на којој смо ми.

"Недавна седница Савета безбедности Уједињених нација је изузетно важна карика у борби за заштиту наших интереса на Косову и Метохији, за заштиту наше државе и нашег народа. Наш маневарски простор је изузетно мали, али када знате шта вам је циљ, за шта се борите и када поседујете државничку мудрост, као што је случај са председником Србије Александром Вучићем, онда имате чему и да се надате", рекао је Селаковић.

Истакао је да Срби на Косову и Метохији живе под Куртијевом репресијом која је усмерена на њихово протеривање са КиМ, због чега је веома важно да се данас пошаље порука јединства и уједињења читавог српског народа.

 

 

 

 

Извор: Танјуг/РТС 1