Вести

Селаковић: Истина је на нашој страни

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Никола Селаковић рекао је, поводом срамне одлуке Парламентарне Скупштине Савета Европе о усвојању нацрта извештаја у којем се препоручује да се такозваном Косову одобри да постане члан Савета Европе, да та паневропска институција је изгубила сваку врсту кредибилитета и показала да било коме, а поготово Србији, нема апсолутно никакво право да говори о демократији, владавини права и заштити људских и грађанских права и слобода. У овој организацији за Србију очигледно не важе правила као за друге чланице, што неодољиво подсећа на поредак који је с краја '30 година прошлог века успостављан у Европи, а за који смо мислили да је побеђен 9. маја 1945. године, а тај поредак је делио народе на оне који имају и оне који немају право на државу, и оне који имају и оне који немају право на постојање.

- Још једном су показали да међународно право, принципи и било каква врста договора за њих постоје само онда када су у служби њихових интереса. Или смо можда сведоци кројења новог правила које терористима у служби сепаратизма и цепања међународно признатих држава, гарантује пласман у Савет Европе, чак и онда када су трговали људским органима Срба које су отимали и убијали.

"Србија ово треба добро да запамти и забележи име и презиме свакога ко је својим гласом подржао нашу борбу за заштиту нашег суверенитета и независности. Суверена и независна, војно неутрална Србија одговара само и највише нама, Србима и свим грађанима Србије, зато је важно да је чувамо и бранимо и не одустајемо, јер је истина на нашој страни. Само тако се борећи уверићемо се да је и ова срамота Савета Европе, нешто због чега ће једнога дана црвенети и стидети се, а као што каже председник Александар Вучић "Победиће Србија", рекао је Селаковић.

 

 

 

Извор: Танјуг