Вести

Селаковић: Избори су решење за оне који критикују без аргумената

Мислим да је председник Србије Александар Вучић био је веома јасан када је рекао да су подједнаке шансе да дође или да не дође до ванредних парламентарних избора, рекао је за Глас западне Србије у Новој Вароши генерални секретар председника Републике Никола Селаковић.

Селаковић је новинарима казао да се, у сваком случају, могу чути гласови оних који су жељни избора, спремних да руше легитимитет и председника и Владе Србије, иако постиже сваке године све више добрих резултата.

„Сваке године се смањује број незапослених, расте друштвено привредни производ, јача привредна активност и још доста других ствари попут добре спољне политике у овом тешком времену, али ми опет не бежимо од избора. И ако ме питате, не само као генералног секретара председниковог, већ човека који је функционер и члан Председништва СНС, не да немам ништа против избора, већ мислим да су избори увек добра ствар”, рекао је Селаковић.

Он је навео да су избори прилика да се види коме народ више верује, да ли онима који раде и постижу резултате, који се боре сваким даном као председник Вучић и сваки члан владе, или онима који су спремни да на сваку добру ствар зажмуре, прећуте и преко свега пређу и никада да је не похвале и помену, али зато умеју само да критикују.

На питање да ли су у овом тренутку потребни још једни избори, будући да је то и нерационално по државу, Селаковић је казао да је свестан да је то једна врста напора за све, а највише за оне који успешно и вредно раде. Избори су зато решење, тврди Селаковић, јер је неко спреман да критикује све што је урађено без икаквих аргумената.

„Можемо да причамо о општини Нова Варош на пример, где је пре пет година незапосленост била од 26,7 одсто а свели смо је на 11 одсто. То је и даље много, али смо успели то да урадимо за непуних пет година”, казао је Селаковић.

Према његовим речима, на удару неоснованих критика су и велики резултати у области инфраструктуре и изградње аутопутева.

„Ако је неко спреман да критикује и велике резултате у инфраструктури у изградњи аутопутева, који се једним краком приближио Чачку, али се надам да ће следеће године Београд бити ближи и Чачку и другим градовима. А ко је то радио, чији су то резултати?”, пита генерални секретар председника Републике.

Он је рекао да се очекују и нови инвеститори након изградње аутопута и да је за време Вучића отворено 57 нових фабрика.

„Дошли су неки људи у слободну зону у Прибоју па је тамо нешто почело да се дешава, наменска индустрија и Министарство одбране преузимају ФАП а неко нам је оставио празне фабричке хале и девастирану привреду, неко нам је оставио четвртину становништва незапослено. Брдо проблема које неко треба да решава, а ви их још и нападате, е онда су избори решење”, казао је Селаковић у Новој Вароши, где му је уручено највише признање поводом Дана општине.

 

 

извор: Глас западне Србије