Вести

Селаковић: Јужна Африка стоји уз Србију по питању Косова и Метохије

Никола Селаковић је нагласио да је срећан као држављанин Србије што је његова земља када су се афрички народи борили против колонијализма, а Јужна Африка против нечовечног режима апартхејда, била ослонац и подршка њиховим ослободилачким покретима и демократским стремљењима.

"Југословенску политику према Јужној Африци и читавом континенту наставља и баштини Република Србија. Стога никога не треба да чуди што је српски престони град пре 11 година одлучио да за свог почасног грађанина прогласи Нелсона Манделу, који је симбол борбе за слободу и једнакост, који је својим деловањем обележио два столећа у којима је живео", истакао је Селаковић.

Селаковић је приметио и да Јужна Африка данас стоји уз Србију када је у питању Косово и Метохија и то "не само да не признаје сецесију коју су незаконито прогласили сепаратистички привремени органи власти у покрајини, већ у свим међународним организацијама и форумима помаже да жаштитимо кључне српске националне интересе".

"Инспирисани ликом, делом и примером Нелсона Манделе, настављамо баш онако како је он говорио, да истрајавамо у нашој борби. Он је једном изрекао: Не судите ми по успесима, него по томе колико сам пута пао и након тога устао и наставио да се борим", рекао је Селаковић.

 

 

Извор: Танјуг