Вести

Селаковић: Ломљење чеснице је најлепши тренутак

Божић је за Николу Селаковића, министра за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, један од најдражих празника, а окупљање породице и ломљење чеснице један од најлепших тренутака током године. Он је у интервјуу за наш лист говорио о својој деци, њиховом одрастању, недавно завршеним изборима и другим актуелним темама.

* Сећате ли се како сте Божић прослављали у детињству?

- Наравно да се сећам. То су они моменти детињства који остају вечно урезани у памћење. Божиће сам дочекивао на селу на Златибору, у Бадње јутро смо ишли у зору да сечемо бадњак, у кућу се уносила слама и за Бадњи дан се вечерало на слами простртој по поду. Бадњак је налаган у "смедеревац", а број варница симболизовао је свакакво богатство у наступајућој години.

* Шта саветујете својој деци, плашите ли се света у којем одрастају?

- Моја деца су још мала, али ми је жеља да их научим да раде и да се боре. Када то науче, цениће и свој и туђи рад, спознати поштење и живот ће разумети као вечиту борбу у којој нема стајања нити предаје. Живот на нашим просторима је много тежи ономе ко није спреман да се бори.

* Да ли сте строг родитељ?

- Јесам кад треба да будем.

* Колико времена имате за децу и породицу?

- Никада онолико колико мислим да треба.

Избори су прошли, да ли сте задовољни резултатима?

- Када након 11 година на власти будете део тима који је Србију променио и сваким даном је чини све бољим местом за живот, а грађани то награде изборима после којих имате више од 50 одсто мандата у Народној скупштини, онда немате право на незадовољство. СНС је прва у модерној историји вишестраначка којој је пошло за руком да после 11 година власти добије такво поверење. Ово је историјски резултат.

 

Да наставимо да градимо бољу и срећнију Србију

* Шта бисте поручили грађанима Србије?

- Свим грађанима желим да божићне празнике проведу у здрављу и радости, да нам нова 2024. година буде боља и успешнија од претходне и да сви заједно наставимо да градимо бољу и срећнију Србију.

* Опозиција организује протесте, како то коментаришете?

- Опозиција у последњих 10 година организује протесте измишљајући разлоге за то, јер не желе да разумеју разлоге због којих народ подржава председника Вучића ценећи његове резултате и не жели да се суочи са својом јаловошћу и безидејношћу.

* Како ће изгледати Србија у 2024. години?

- Србију чекају велики притисци и искушења којима ће нас излагати они који желе да нас натерају да признамо отимачину нашег Косова и Метохије, да се одрекнемо Републике Српске и нашег народа у Црној Гори, као и да променимо нашу политику према Русији. Зато је важно што смо као народ положили озбиљан испит на децембарским изборима и показали високи степен слоге и националног јединства.

* Где видите себе следеће године, надате ли се останку у влади?

- О томе ће свакако одлучивати председник Вучић, странка, чији сам поносни члан, и председник странке Милош Вучевић.

 

 

 

Извор: Ало