Вести

Селаковић: Ми морамо да се трудимо да очувамо дијалог

Конструктивност коју су представници Европске уније показали на јучерашњем дијалогу Београда и Приштине заиста је добар знак и нешто што завређује пажњу зато што није то баш увек било тако, рекао је министар спољних послова Републике Србије Никола Селаковић.

Поводом изјаве представника Европске уније Жозепа Бореља да ће извештај са јучерашњег дијалога поднети и председнику САД Бајдену и упитан шта ће се даље дешавати поводом тога и да ли ће Бајден и лично присуствовати неком од састанака, Селаковић је рекао да не треба да се заваравамо и да су ово преговори који се воде под окриљем Европске уније.

"За нас је важно да се они наставе, важно је да они почну да дају резултате, важно је да се испуне обавезе које су раније преузете", каже Селаковић.

Навео је да су Американци присутни на Косову и Метохији, а да је свакако један од спољнополитичких приротета Србије изградња другачијих, бољих и квалитетнијих односа са САД.

Поводом јучерашњег дијалога Београда и Приштине, Селаковић је поновио да за Србију не постоји други разумнији, бољи начин решавања проблема Косова и Метохије него што је то дијалог. Ми морамо да се трудимо да очувамо дијалог и да покажемо и свима оно што јесте тачно, а то је да смо искрено посвећени дијалогу", рекао је Селаковић.

Поновио је и да приштинску страну занима само прича о такозваном признању.

"Нас то не занима, учествујемо у том дијалогу, дуже се зна које су теме на столу, нека прво испуне обавезе на које су се обавезали, па да видимо даље", рекао је Селаковић.

 

 

Извор: Танјуг/ТВ Пинк