Вести

Селаковић: На овим изборима се гласа за, а не против некога

 Потпредседник СНС Никола Селаковић рекао је у Утиску недеље је да у овом тренутку не верује да ће Борис Тадић бити у будућој влади са СНС.

„Када су у питању Борис Тадић, Драган Ђилас или Бојан Пајтић, то је за мене све ДС и не правим разлику. То је политика без визије, програма, плана. То је политика мржње према Александру Вучић који је за све крив. Да ли је Борис Тадић неки наш савезник, не делим то мишљење. Проток времена ће показати да ли су се ту неке политике промениле“, рекао је Селаковић.

На питање да ли је могућа коалиција са Борисом Тадићем после избора Селаковић је одговорио: 

„Постоје предизборне и постизборне коалиције. У политици није све искључено и никад не можете рећи никад. Сада не размишљамо о томе“. 

Никола Селаковић је изјавио да гласом за СНС грађани бирају боље, ефикасније и брже реформе у Србији.

Селаковић је рекао да ће избори 16. марта бити први после дуго времена на којима грађани гласају за, а не против нечега. 

"Нећу да кажем да није било напретка за ових годину и по дана, али ни да негирам да грађани живе тешко. Реформски кораци које морамо да спроведемо захтевају да влада има пун легитимитет", рекао је Селаковић. 

Упитан докле се стигло са истрагом о наводној крађи на изборима 2012, Селаковић је рекао да је то питање за правосудне органе који су, како је рекао, преузели случај и на њему раде. 

Он је навео да се не доводи у питање да ће избори бити регуларни, додајући да ниво политичке културе и демократске зрелости који је, како је рекао, присутан код свих странака, доказује да се тако нешто не може догодити.