Вести

Селаковић: Наша дипломатија највише понижена у време Јеремића

Члан Председништва Српске напредне странке Никола Селаковић рекао је да Србија не може бити понижена тиме што показује уздржаност и разум у времену када други разума немају, а доказ томе је управо чињеница да су наши партнери у ЕУ још једном поздравили решеност Србије да доследно чува и гради стабилност региона, не наседајући на "јефтине провокације и очајничке потезе оних који само у дестабилизацији виде своју политичку шансу".

О наводном дипломатском понижавању Србије понајмање основа и права имају да говоре они који су нашу земљу истински вишеструко понизили и бацали на колена, чак и онда када их на то нико није приморавао, рекао је Селаковић.

Селаковић наводи да је Србија "највеће понижење доживела у Јеремићево време, када је 2008. године Приштина једнострано прогласила независност наше јужне покрајине и убрзо добила лавину међународних признања".

"Или 2009. године када је преко ноћи мењана резолуција УН, или 2010. године када смо као држава, на Јеремићево инфантилно питање, добили од Међународног суда правде потврду легитимности потеза Приштине, или 2011. године када је постављана фактичка граница између Срба и Срба на КиМ и у остатку Србије", навео је Селаковић.

Селаковић је рекао да је српска дипломатија то време једва преживела, те констатује да данас постоји као снажан инструмент наше националне политике само захваљујући преображају и снази коју је добила у време Александра Вучића.

"Најгласнија потврда тога је 18 повлачења признања једнострано проглашене независности Косова које је издејствовала мудра и принципијелна спољна политика председника Вучића", констатује Селаковић, те закључује да је наша дипломатија данас делотворна снага у функцији побољшања нашег међународног положаја, а томе се, како је рекао, не радују само они који не желе добро ни Србији ни српском народу.

 

 

 

Извор: Танјуг