Вести

Селаковић: Наше хероје чувамо од заборава

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Никола Селаковић уручио је данас у селу Доњи Горачићи постхумно Борачку споменицу родитељима водника Ивана Васојевића, који је пре 25. година страдао у Битци на Кошарама.

Министар Селаковић истакао је да му је изузетна част да заједно са министрима посети породицу Васојевић, оца Груја и мајку Анђелију и да уручи Борачку споменицу тим дивним људима, који су свог јединог сина Ивана дали отаџбини. То је, како је рекао, човек који је на данашњи дан, пре 25 година, страдао трећег дана битке на Кошарама извлачећи рањеног војника.

"Тиме је дао један пример јунаштва и човекољубља какав модерне генерације данас ретко срећу. Због тога смо дужни, као држава, друштво и поколење, да ту његову жртву и тај јуначки пример сачувамо од заборава. Један од начина је и уручивање Борачке споменице, јер се том приликом сетимо породице страдалог борца и на такав начин, али и изградњом путева, давањем помоћи коју пружамо члановима породице, показујемо да њихове жртве нисмо заборавили, да јунаке памтимо и да ћемо их помињати у годинама, деценијама и вековима пред нама. Јер само вреде имена оних који се помињу, а наш народ ове друге зове непоменицима", нагласио је министар Селаковић.

 

 

 

 

Извор: Танјуг