Вести

Селаковић: Развој заједничких пројеката са земљама региона кључан је за просперитет Србије

Генерални секретар председника Републике Србије и члан Председништва Српске напредне странке Никола Селаковић оценио је да се на примеру забране предизборног спота Српске напредне странке види да страни фактор настоји да и даље одлучује о стварима у Србији.

"Страни фактор још овде одлучује. Регулаторно тело за електронске медије (РЕМ) је по представци неког Ралфа Метнија, директора у "Adria News" компанији која је власник Н1, човека из Луксембурга, забрањује наш спот у којем се председник појављује са једном дивном девојчицом", рекао је Селаковић.

Наводећи да се на примеру тог спота види да страни фактор настоји да одлучује о стварима у Србији, Селаковић је истакао да је један од кључних циљева политике председика Србије и СНС Александра Вучића да од Србије свакога дана ствара све више суверену, озбиљну и независну земљу.

"Изборићемо се ми и са тим нећемо одустати да се боримо за будућност за нашу децу", рекао је Селаковић и додао да је председник показао шта је урадио за разлику од претходника и да су зато уверени да ће уз подршку грађана наставити започети посао.

Селаковић је рекао да је некима циљ да се што више утиче на друштвене токове у Србији, што се односи и на решавање косовско-метохијског проблема, који је стар вековима.

Говорећи о јучерашњој посети председника Вучића Бугарској, Селаковић је рекао да Србија чини све што може да овај део региона приближи централној и западној Европи.

"Част коју је имао Вучић са Борисовим да види део балканског тока који ће бити крвоток балканске привреде, ауто-пут... то је потврда озбиљног пријатељства два народа, две државе, продубиће сарадњу привреде, унапредити проток туриста", рекао је Селаковић.

 

 

Извор: Танјуг/ТВ Пинк