Вести

Селаковић се састао са министром рада Гвајане

Министар спољних послова Србије Никола Селаковић састао се са министром рада Гвајане Џозефом Хамилтоном, чија делегација је у Београду учествовала на скупу поводом 60. годишњице прве конференције Покрета несврстаних земаља.

Селаковић је захвалио на учешћу представника Гвајане на комеморативном састанку ПНЗ, и нагласио да је Београд током дводневне конференције био центар света и да велики одзив чланица покрета, посматрача и специјалних гостију сведочи о поштовању које ужива тај покрет.

Селаковић је навео да су дипломатски односи некадашње СФРЈ и Гвајане били развијени 80-их година 20. века, нарочито у ПНЗ, али и оценио да је данас потребан већи ангажман на јачању политичког дијалога Србије и те латиноамеричке земље ради утврђивања области сарадње од узајамног интереса. Упутио је и позив свом колеги, министру спољних послова Гвајане, да посети Србију и изразио спремност да посети Гвајану.

Селаковић је информисао госта из Гвајане и о економским успесима Србије, као и о могућностима за проширење привредне сарадње.

 

 

 

Извор: Танјуг