Вести

Селаковић: Школа је проширена породица

"Драга децо, ви и ваше маме и тате, данас добијате једну проширену вашу породицу, а породица је извор и утoчиште свакога од нас. Када било ко од нас има неки проблем, увек га је лакше решавати када сте у кругу породице. А овде се неће решавати само проблеми, овде ћете ви учити како да решавате проблеме", рекао је министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања у Влади Републике Србије Никола Селаковић, поздрављајући прваке и њихове родитеље у специјалној основној школи "Драган Ковачевић" у Београду.

Честитајући ђацима полазак у школу, министар Селаковић навео је да ће се држава, град и општина максимално трудити да створе најбоље могуће услове, да школски дани буду што безбрижнији и безбедни и успешни. Такође, министар Селаковић је поздравио и честитао почетак нове школске године и свим запосленима, истичући да они раде један изузетно важан и одговоран посао.

Министар Селаковић је указао да у Србији постоји 48 специјалних школа, од којих је 16 у Београду, и да је кроз школовање и рад упознао људе, који су завршили неку од ових школа, а који су били међу најбољим студентима на факултету и изузетни у послу којим се баве.

"Радећи у овом министарству, један од задатака који имам јесте да стварамо боље услове, да свако ко заврши и овакве школе добије посао или започне свој посао", рекао је министар Селаковић и додао да се помоћница министра у Сектору за особе са инвалидитетом Биљана Барошевић сваког дана свим срцем бори за то.

Министар Селаковић је поручио родитељима, да ће се све стране - школа, запослени у школи, локална самоуправа и Влада, заједно са родитељима, трудити да ђацима створе услове за један пут у миран, безбедан и успешан живот у коме ће они једнога дана стварати своје породице.

 

 

Извор: Танјуг