Вести

Селаковић: Србијом више никад неће управљати тајкуни

Нова Варош - Селаковић је након трибине у Новој Вароши медијима рекао да је, после поплава 2014. гидине, Србија доживела привредни раст.

Он је казао да земља води политику интеграција, јер се више од 60 посто наших прозивода извози у земље ЕУ, која је највећи инвеститор у Србији, али и да се сачува традиционално добро пријатељство са Русијом и Кином.

- Успели смо да у ове две године запослимо преко 120.000 људи, што није довољно. Треба још да радимо на томе, али смо успели такође да достигнемо ниво страних инвестиција у Србији од преко 1,8 милијарди евра- рекао је Селаковић.

Потпредседник СНС је казао да се највећа захвалност због привредног раста и опоравка земље дугује пензионерима који су истрпели и поднели највећи терет и од чијих је, ионако малих пензија, морало да се одузме да би се средиле финансије.

- Наша политика у наредним годинама мора да доведе до још већег броја инвестиција. Не да БДП буде 0,8 посто колико је остварено у прошлој години, иако је било прогнозирано -0,5 посто раста. У следећој години то мора да буде за један проценат више, па 2,2 у следећој години и у оној наредној да изађемо на преко три посто- рекао је он.

Селаковић је казао да мора да се ради још енергичније него што се радило до сада како би се грађанима обезбедио пристојан живот, посао, достојанство, модерно здравство и школовање доброг ранга.

Према његовим речима, мора да се јача и владавина права и да сви треба да осете да је закон исти за све.

- Ово више није земља коју воде тајкуни, ово није више земља у којој тајкуни састављају владе, она то више никада неће ни бити и зато је потребно да 24. априла грађани изађу на изборе и сложно кажу ''Србија побеђује Александар Вучић'' - то је наш избор. Да у наредним годинама још јаче, још брже и још успешније идемо у будућност- закључио је Селаковић.