Вести

Селаковић: "Сретењски сусрети" да постану једна врста добре праксе и обичаја

Члан Председништва Српске напредне странке Никола Селаковић истакао је да Фондација за српски народ и државу почиње овим панелом серију одржавања јавних панела у којима ће бити укључени стручњаци из различитих заједница, пре свега из академске.

"Идеја нам је и жеља да сретењски сусрети" постану једна врста добре праксе, доброг обичаја. Ово су "Први сретењски сусрети" који за тему имају управо значај државе као гаранта слободе и права грађана и слободе и права једног народа. Наша фондација ће се потрудити да на овај начин упознаје ширу заједницу, људе који су политички активни, људе који су чврсто на становиштима одбране и надградње онога што јесте национални, културни српски идентитет, онога што јесте јачање државотворности нашега народа, да управо те вредности добијају своју подршку кроз организацију оваквих догађаја", нагласио је Селаковић.

 Селаковић је додао да можда изгледа чудно, што се овај панел организује две недеље након Сретења и додаје да је циљ да се покаже да Сретење није вредно само једног дана, већ  да треба да се организује више скупова и догађаја.

"То је вредност наше државе, то је вредност нашега народа и то је вредност коју морамо да гајимо и да негујемо. Ове године обележили смо 220 година од Првог српског устанка, следеће године обележићемо 190 година од првог српског устава и хоћемо да укажемо на то да прослављати тако једну велику годишњицу није ствар једног дана и једне прославе. Овакав догађај, овакве панел дискусије и расправе јесу наш допринос осветљавању и расветљавању самог Сретења и његовог значаја у читавој години, у целој години у којој обележавамо 220 година", истакао је Селаковић.

 

 

 

Извор: Танјуг/Дневник