Вести

Селаковић: У наредном периоду посветићемо се запошљавању младих

Национална служба за запошљавање (НСЗ) обежила је данас 102. годишњицу постојања и рада и том приликом министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Никола Селаковић, рекао је да ове позитивне тенденције и кретање ових бројева који сведоче о успеху рада Националне службе за запошљавање, нису ништа друго него резултат озбиљно промишљене, вођене, државне, фискалне и економске политике државе, која је доживела потпуну промену, напокон од 2014. године, када је на чело владе дошао председник Републике Србије Александар Вучић.

"Промишљене мере, прво фискалних реформи, уређењем простора јавних финансија, имале су озбиљан утицај и створиле су озбиљне услове за развој тржишта, радне снаге и за озбиљне резултате, којима смо данас могли да се поносимо", рекао је Селаковић.

Селаковић је навео да ће Министарство за рад, запошљавање и социјална питања у наредном периоду у сарадњи са Националном службом за запошљавање посебно посветити запошљавању младих и дугорочно незапослених људи са ниским квалификацијама.

На скупу су додељена и признања и захвалнице заслужним социјалним партнерима који су дали највећи допринос у области политике запошљавања у 2023. години.

 

 

 

Извор: Танјуг