Вести

Селаковић угостио српску децу из региона

Министар спољних послова Никола Селаковић примио је учеснике Летњег кампа за српску децу из региона.

У групи која је посетила Министарство спољних послова било је 44 деце, узраста од 7 до 14 година из Уздоља, Вира, Куле Атлагића, Ислама Грчког, Радучића, Нунића, Задра, Брибира, Ðеврсака, Риђана, Оџака, Босанског Грахова, Дрвара, Босанског Петровца и Гламоча.

Селаковић је деци рекао да на зидовима сале у којој се налазе могу да виде 72 слике министара спољних послова Кнежевине Србије, Краљевине Србије, Краљевине Срба, Хрвата и Словенаца, Краљевине Југославије, социјалистичке Југославије, Савезне Републике Југославије и данас Србије.

"На овим зидовима можете да видите континуитет наше државности у новом веку. Да видите шта иза нас стоји да бисмо знали за шта се боримо и шта ћемо једнога дана оставити својој деци", рекао је Селаковић.

Навео је да има два сина и ћерку и додао да све што ради, ради за њих, за њихову и будућност сваког српског детета.

"Међу том децом сте и ви и зато ми је много драго да сте данас овде, у вашем Београду јер је Београд престоница свих Срба, па тако и вас", истакао је Селаковић.

Селаковић је приметио да деца носе мајце са натписом "Учимо ћирилицу" и поручио им да треба да уче и друге језике и писма, али да не забораве наш српски језик и ћирилицу.

"Ако ми Срби не будемо чували ћирилицу, неће је чувати ни други", додао је Селаковић.

Навео је да једни друге треба да помажемо и "гурамо" напред да бисмо опстали у будућности.

Београд је град који се убрзано мења, расте и коме хрле готово сви са Балкана, не само наши сународници већ и људи који припадају другим народима, рекао је Селаковић и додао да је то добро.

"Београд је нешто дивно што Србија може да покаже читавом Балкану, али моја порука вама је да што чешће долазите у Србију и упознате и друге крајеве наше земље", рекао је Селаковић.

Деци је пожелео да буду узорни грађани државе у којој живе, али да воле и чувају свој српски род, српско православно име, ћирилицу и наш српски језик.

 

 

Извор: Танјуг