Вести

Селаковић: Унапређење билатералне сарадње са Азербејџаном

Министар културе Републике Србије и копредседавајући Мешовитог комитета са Републиком Азербејџан за економску сарадњу Никола Селаковић састао се са начелником Генералштаба Азербејџана Камилом Валијевим, с којим је разговарао о унапређењу билатералне сарадње, али и о принципијелном ставу те земље када је реч о територијалном интегритету Србије.

На састанку је истакнуто да су односи две земље традиционално добри, а да блиска сарадња председника Србије и Азербејџана Александра Вучића и Илхама Алијева осликава традиционално пријатељство и представља чврст темељ за даљи развој билатералних односа међу нашим земљама.

Министар Селаковић је захвалио на принципијелном ставу и пријатељској подршци Азербејџана по питању територијалног интегритета и суверенитета Србије, као и виталних националних интереса наше земље у међународној арени и организацијама као што су Уједињене нације, Савет Европе, Унеско и указао да је то сведочанство добрих односа и замајац за будућу сарадњу.

Селаковић и Валијев су размотрили могућности за јачање сарадње у области одбране, енергетике, трговинско-економске сарадње, као и на пољу културе.

Посебно је наглашено да је у циљу продубљивања пријатељских односа значајна предстојећа заједничка седница Мешовитог комитета, која ће изнедрити добре и конкретне резултате.

 

 

 

Извор: Танјуг