Вести

Селаковић: Унапређење културне сарадње са Француском

Министар културе у Влади Републике Србије Никола Селаковић састао се са генералним директором Националног центра за филм и покретне слике (CNC) Републике Француске Оливијем Анраром, а на састанку је потврђен обострани интерес за проширење сарадње у области филма и савремене филмске културе између Републике Србије и Републике Француске.

Селаковић је указао да се наша земља залаже за унапређење свеукупне културне сарадње и још интензивнијих билатералних односа у области културе са Француском, те да пажљиво прати културну политику Француске, посебно у области аудио-визуелне политике.

Селаковић и Анрар су изразили спремност за продубљивање сарадње на основу Споразума о кинематографској копродукцији између Владе Републике Србије и Владе Републике Француске, који је потписан током посете председника Емануела Макрона, 2019. године и Писма о намерама о сарадњи између тог француског Националног центра и Министарства културе, који је потписан јула прошле године.

Селаковић и Анрар су се сагласили о могућности интензивније сарадње на пољу филма и других копродукционих остварења у области аудиовизуелног сектора, посебно имајући у виду подстицаје за снимање у Републици Србији.

На састанку је истакнуто да је важно интензивирати сарадњу и између стручњака из области филма.

 

 

 

Извор: Танјуг