Вести

Селаковић: За Сомбор ове године обезбеђено више од 20 милиона динара

Министар културе у Влади Републике Србије Никола Селаковић потписао је у Сомбору уговоре о финансирању четири пројекта укупне вредности 1,4 милиона динара и том приликом истакао да је Министарство културе Републике Србије у овој години за установе културе у овом граду, кроз различите врсте конкурсних финансирања, обезбедило више од 20 милиона динара.

Селаковић је истакао да је највећи део опредељен Историјском архиву града Сомбора, који је кроз конкурс "Градови у фокусу" ове године добио 12,7 милиона динара за реконструкцију фасаде, док је 6 милиона динара обезбеђено Градском музеју.

"Данас смо 1,4 милиона обезбедили за различите врсте активности и пројекте Галерије "Милан Коњовић", Градског музеја и Народног позоришта у Сомбору. Наше Министарство наставиће и даље, у предстојећем периоду, да буде добар ослонац и веран партнер Граду Сомбору", рекао је Селаковић.

Министар Селаковић је подсетио да је, од 2021. године, Град Сомбор од Министарства културе добио 60.272.000 динара за преко 80 пројеката – како за установе културе, тако и за различите врсте културних програма.

Министарство културе је данашњим уговорима омогућило Галерији "Милан Коњовић" реализацију друге фазе унапређења "виртуелне шетње", а треће фазе израде дигиталних формата употребом мобилног водича, сомборском Народном музеју осавремењивање и допуну садржаја на IQ TOUCH паметној табли, а Народном позоришту организацију изложбе у част 26 година извођења Нушићевог "Сумњивог лица" у овој установи културе.

 

 

 

Извор: Танјуг