Вести

Смена режима је неопходна суштинска промена

Српска напредна странка оцењује да плате, чији реалан износ није виши од 320 евра,  су најниже у региону. Истовремено, сматрамо да је за грађане увредљива оцена председника Владе да стандард  расте и да плате у Србији расту имајући у виду да је животни стандард и плате нешто по чему је Србија дотакла дно, управо у поређењу са својим суседима који су такође били изложени економским недаћама у смислу светске економске кризе. Дакле, крајње је цинично и за грађане увредљиво тврдити да плате и животни стандард у Србији расту имајући у виду да смо по посладњим подацима управо по висини плата иза Албаније која је деценијама била на самом зачељу Европе управо по овом питању. О недостатку воље режима да било  шта мења сведочи и чињеница да се оглушио о све конкретне предлоге опозиције предвођене  Српском напредном странком који су имали за циљ заустављање злоупотреба и укидања незаслуженог повлашћеног положаја који на рачун грађана ужива владајућа политичка олигархија.  

Српска напредна странка сматра скандалозном нову меру Владе која покушава да дефицит настао проневером новца и потпуним изостанком производње покрије задуживањем код комерцијалних банака. Уместо обрачуна са корупцијом у сопственим редовима која је само у току претходне године порасла за 55 посто и смањење злоупотреба у јавним набавкама чији износ на годишњем нивоу кошта грађане Србије између 500 милиона и милијарду евра, Влада Србије прибегава новом вртоглавом задуживањеу наше земље које за последицу има стављање хипотеке на будућност наше земље и свих грађана који у њој живе. Уколико имате нека питања ја сам спреман да одговорим.

Новинар: Кажите како ће сутра изгледати седница Скупштине и шта ће бити став напредњака када се буде гласало, односно да ли ће се уопште расправљати о оставкама министара? Хоћете ли ви тражити неку расправу о њиховој одговорности?
Марко Ђурић: Наш посланички клуб ће донети одлуку о томе како ћемо се поставити према овом питању, а сасвим је сигурно да ће наша одлука бити усмерена у правцу најнеповољнијег исхода по представнике власти. Мислим да ћете већ сутра ујутру моћи да видите како ћемо се поставити по том питању.
Уколико има још неких питања, ако не најлепше хвала што сте дошли.