Вести

СНС акција „Помозимо комшији“ одвија се без обзира на временске прилике

Након краткотрајног скока температуре, на термометре у Србији поново се вратио минус. Без обзира на временске прилике, акција помоћи и солидарности „Помозимо комшији“, коју је покренула Српска напредна странка, одвија се без престанка на територији целе Србије.

Поред претходног чишћења снега и леда, њихових остатака и блата које се стварало отапањем, активисти СНС-а помажу најугроженијим суграђанима на различите начине, у складу са својим могућностима, а њиховим потребама. Тако је било и данас на београдској општини Чукарица и у Опову.

Пензионерима слабијег социјалног статуса, активисти ОО СНС Чукарица уручили су пакете хуманитарне помоћи, и то у насељу Виногради, док се на Чукаричкој падини наставља са пружањем помоћи старим и болесним комшијама. Активисти су  прво су посетили госпођу која је болесна и отежано се креће поводом ранијег договора о помоћи при вађењу личне карте. Приликом ранијих посета један суграђин је исказао потребу за терапијама у Рибарској бањи, па му активисти помажу у прикупљању лекарске документације како би што пре почео са терапијама, а једној старијој суграђанки чукарички напредњаци су помогли у набавци основних животних намирница. У насељу Церак, активисти СНС-а су  обишли једну породицу у Петефијевој улици, која има лице са инвалидитетом. Они су исказали потребу да се постави приступна рампа на улазу у зграду у циљу олакшаног кретања особа са инвалидитетом.

Општински одбор СНС Опово организовао је помоћ породицама из Сефкерина, које имају много деце, у виду донације топле одеће и обуће, али најлепше осмехе малишанима су наравно измамиле играчке.

Српска напредна странка захваљује свима који учествују у акцији „Помозимо комшији“, и позива све оне који желе и могу, без обзира на пол, верску и националну припадност, да се прикључе акцији.