Вести

СНС испред ДС

- Оба истраживања су рађена пре визне либерализације. Пошто ће стављање Србије на белу шенген листу власт приказати као искључиво свој успех, очекује се да у следећем анкетирању расположења грађана ДС мало поврати пољуљане позиције. Упоредо с тим, води се и прикривена кампања против СНСа, која ће, како је и најавио министар Драган Шутановац, ускоро постати значајно оштрија и отворенија. У сваком случају, очигледно је да се у Србији стабилизовала биполарна политичка сцена, на којој доминирају СНС и ДС - каже наш саговорник.
Српска напредна странка, основана пре осам месеци, успела је да освоји поверење грађана који желе промене.
- Напредњаци морају да припреме одговор на прљаву кампању коју ће власт ускоро да поведе против њих. Приметно је затварање медија за представнике те странке, као и покушаји њихове компромитације. Да би доказала своју снагу, СНС мора у септембру и октобру да понуди одговоре којима ће презентовати властиту снагу, да ли кроз организацију великих митинга или на неки други начин, мораће да одлуче лидери напредњака - каже саговорник нашег листа. Он истиче да су истраживања „Медиа Галупа" и „Стратешког маркетинга" показала да нема великих
промена у рејтингу страначких лидера.
- Борис Тадић је и даље најпопуларнији. Иза њега, са минималним разликама, налазе се Томислав Николић, Александар Вучић и Вук Јеремић, док је пети по рејтингу београдски градоначелник Драган Ђилас. Одлично се котира и Драган Марковић Палма, који може да буде задовољан и успоном своје Јединствене Србије.