Вести

СНС нуди решење проблема саобраћаја у Београду

Неодговорно понашање актуелне власти према грађанима Београда и Србије, при чему та власт функционише у складу са интересима корумпционашких лобија и појединих тајкуна довело је до тога да саобраћајна ситуација у Београду данас изгледа катастрофално и поражавајуће.

Не постоји јасно дефинисана Стратегија развоја и Стратегија безбедности саобраћаја у Београду уз потпуно одсуство стручних и координисаних акција власти у циљу њиховог формирања. Данас у Београду има преко 500.000 возила - постојећа улична мрежа дужине је око 4000 километара и пројектована је на 200.000 возила, мост Газела пројектован је за капацитет од 20.000 возила а данас преко њега пређе преко 160.000 возила дневно. Реконструкција овог моста још није започета. Реконструкција Панчевачког моста одвија се врло споро (мост дневно пређе и до 70.000 возила), а иако је пројекат изградње две нове уливно – изливне рампе на Панчевачком мосту из улице Булевар Деспота Стефана одавно готов, радови на њиховој изградњи никако да почну. Све јасно указује на потпуну дезорјентисаност тренутно актуелне власти.

Саобраћајни стручњаци Српске напредне странке имају решења за нагомилане саобраћајне проблеме грађана Београда:

1. проблем безбедности саобраћаја не може се посматрати парцијално и не може га решити једно државно тело или једна институција. Овај врло озбиљанм проблем мора се решавати успостављањем општег консензуса свих друштвених институција, политичких странака и појединаца, а чиме се актуелна власт не бави на озбиљан и стручан начин. Такође предлажемо и усвојање јасне и дугорочне СТРАТЕГИЈА БЕЗБЕДНОСТИ САОБРАЋАЈА за град Београд и Републику Србију. По угледу на земље ЕУ мора се успоставити институција НАЦИОНАЛНОГ ТЕЛА ЗА БЕЗБЕДНОСТ САОБРАЋАЈА, на чијем ће се челу налазити председник Владе или министар за саобраћај,

2. проблем неизграђености и неадекватног одржавања постојећих елемената саобраћајне инфраструктуре решиће се много једноставније. Домаћинским односом Српска напредна странка заштитиће струку од утицаја корумпционашких лобија и интереса појединих тајкуна. На тај начин омогућиће се да се сви послови око пројектовања и изградње инфраструктуре реализују врло брзо и ефикасно на задовољство грађана Београда.

ИНФОРМАТИВНА СЛУЖБА

СРПСКЕ НАПРЕДНЕ СТРАНКЕ