Вести

СНС преузима финансије и привреду


Координатор Економског савета Српске напредне странке Миленко Џелетовић изјавио је данас да СНС преузима ресор финансија и привреде и да први потпредседник Владе и лидер напредњака Александар Вучић води озбиљне разговоре са дипломцем са Јејла Лазарем Крстићем о могућем ангажману на месту министра финансија.

Џелетовић је, гостујући у Јутарњем програму РТС-а, потврдио да су се Вучић и Крстић састали и разговарали пре свега о економском програму и додао да СНС преузима ресор финансија и привреде, што је доказ да жели да преузме одговорност за државу.

Вучић је рекао за данашње издање "Новости" да се у уторак у Влади Србије састао са Крстићем, али није потврдио да је са Крстићем постигнут договор. 

"Крстић је заправо порука Српске напредне странке свим младим, креативним и интелигентним људима који су, на жалост, у деценијама иза нас морали да напусте ову земљу да су им широм отворена врата", истакао је Џелетовић. 

Овим СНС показује да и "најодговорније место у држави, а то је сигурно министар финансија", жели да повери "младом креативном човеку као симбол добре воље да се људи врате у Србију и да свој интелект усмере у развој ове земље".

Џелетовић је рекао да је Крстић симбол нове политике и стремљења реконструисане Владе да, сви удружени, и стручњаци у земљи и наши људи у иностранству, "покушамо да Србију спасемо банкрота и да у годинама које долазе уравнотежимо јавне финансије, обезбедимо нова радна места".

Џелетовић је додао да то не значи да ће домаћи стручњаци, врхунски студенти на домаћим универзитетима бити скрајнути, него да ће, напротив, Србији требати "хиљаду Лазара за све оно што је Лазар наумио или бар нам је наговестио да реализује као министар финансија". 

Џелетовићи је најавио да, сада без УРС-а, следи нови коалициони споразум и нови закон о министарствима, као и да би до 26. августа био постигнут договор лидера коалиционих странака које творе владу.


Извор - Танјуг