Вести

СНС: Реконструкција Владе се своди на козметичке промене

Омладина напредњака је перформансом "Реконструкција Титаника" представила своје виђење реконструкције владе, подсећајући на предизборна обећања владајуће коалиције, лоше стање у српској привреди и истицањем паноа са сликама министара, председника владе и лидерима других политичких партија.

Међу актерима на политичкој сцени који су, према мишљењу напредњака, одговорни за резултате актуелне власти и стање у Србији представљени су, поред министара и премијера, и председник Србије Борис Тадић, председник Либерално-демократске партије Чедомир Јовановић, као и лидер радикала Војислав Шешељ.

"Данас смо представили на паноима и на перформансу неколико горућих проблема у Србији, али цела улица би била мала када бисмо на паное ставили све оно што оптерећује грађане Србије данас", казао је Стефановић.

Он је поставио питање влади зашто не може да утврди ко је "ставио у свој джеп" новац Београђана издвојен за изградњу новог моста и додао да је власт дужна да одговори зашто грађани престонице за цену моста који се гради не могу да добију "најмање три моста".

"Како је могуће да једино у Београду градска власт гради мост који има један пилон и који је дугачак 929 метара, а кошта 440 милиона евра, можда и 500, а да мост Мијо у Француској, који је неупоредиво виши и већи са седам пилона и дугачак 2,5 километра, кошта 400 милиона евра", упитао је Стефановић и показао новинарима слике поменутог моста.

СНС је указао да је прескупа изградња моста један од разлога зашто поскупљују рачуни за Инфостан и струју и још једном позвао владу да хитно распише ванредне парламентарне изборе како би Србија добила "одговорну и домаћинску власт".