Вести

Спрема се нови пети октобар

Рекли сте да ће избори бити у марту, док Борис Тадић и Млађан Динкић кажу да се то неће догодити. Кажу и да је то само ваша жеља.
- А зашто они не смеју да испуне ту моју жељу? Зато што знају да би изгубили власт. У Србији више нико неће дозволити да дође до такве Владе. Зашто Тадић и Динкић не дају изборе који би им обезбедили још четири године власти? Јер не могу да их добију. Влада изазива огорчење грађана до мере да ће морати да их зауставе репресијом. Па погледајте, њих 20 затвори пругу.

Али, да би се издејствовали избори, потребно је много више од 20 људи на улицама. Када очекујете да се то догоди?
- Нисам уопште такво чудовиште да могу да предвидим кад ће Влада да изведе гладне и обесправљене на улицу. Само видим да то иде све горе, и да је Влада почела необуздано да лаже. Али, мислим да је јесен веома рискантна. Можда чак и октобар. Можда је то нека традиција. Замислите нови пети октобар у коме би се исказало незадовољство оним што је постигнуто након оног петог октобра.

Да ли ће ваша странка сама изаћи на следеће изборе?
- Да. И док мене и моје сараднике ова памет држи, мислим да ћемо излазити сами.

Да ли страхујете да ће повратак Војислава Шешеља, како неки предвиђају, угрозити СНС? Поједини аналитичари кажу да би, у евентуалном дуелу, Шешељ победио вас и Александра Вучића.
- Не верујем да би нас победио ни у шаху. Ми и сада, на свим изборима који се одржавају, имамо дуел са Шешељем, са странком коју води, са именом које јој даје. Прво, ја се ничег у животу не плашим, а друго, не бојим се повратка Војислава Шешеља, ја га прижељкујем. Једва чекам да се и то деси. Шта ће после смислити? Можда ће смислити да, кад будемо умрли Вучић и ја, да ће онда да нас победе. Шта то може да нам одузме Војислав Шешељ? Који део бирачког тела? Ево, нека Скупштина донесе резолуцију да тражи хитан повратак Шешеља. Замолићу их да будем први на том списку. Једва чекам да дође, да и то што је измислио Борис Тадић, а прихватио ДСС, скинем са леђа.

ДСС квари односе са нама

Чујете ли се са Војиславом Коштуницом? Било је најаве да ће током лета опозиција да интензивира сарадњу.
- Нисмо се чули одавно. Изненадила ме је изјава његовог посланика Жељка Томића у којој се понео за жељама ДСа и рекао да би повратак Војислава Шешеља значио слом СНСа. Не знам зашто долази до кршења добрих односа између нас. Али ја на то не обраћам много пажњу. Желим да опозиција сарађује. Природно нас нешто сада везује. Изјава његовог посланика не може да поквари оно што смо Коштуница и ја договорили. Али би ипак требало да до таквих изјава не долази, или да се после тога чујемо да бих ја знао да ли је то званичан став Коштунице.