Вести

Спремни за победу

 

Доказали смо да је то једина алтернатива да можемо боље и успешније, а што се тиче локалних самоуправа наши активисти на терену имаће потпуну слободу да сами одлуче хоће ли формирати власт или ће бити у опозицији,  с ким ће да формирају власт, људи се на терену најбоље познају, знају с ким могу, с ким не могу, шта им је посао, а посао им је да унапреде живот у локалној средини. Не висока политика него политика у служби грађана, политика која ће прво да искорени мито, корупцију и криминал у локалним самоуправама, посебно у грађевинском земљишту, а потом да обезбеди нормалне услове за живот свих грађана, да обезбеди инвестиције локалним самоуправама, да грађани осете да локална самоуправа постоји због њих.

 

Ми смо оптимисти у све три општине, потпуно спремни и да победимо и да вршимо власт. Странка је кадровски јача него што је иједна странка била у Србији до сада. Имамо много нових људи који су били у другим странкама,  који никада нису били у политици, има много младих људи, у ових пет допунских избора до сада и три која имамо у недељу научили су посао спремни да обуче и друге. Странка је победничка, има победнички занос, менталитет, жељу да побеђује и коначно смо у странци коју нико неће заустављати на путу ка победи, којој нико неће умањивати број освојених гласова некаквим изјавама у кампањи или порукама које би је спречили да влада.

 

 

Ја имам потпуно поверење у наше општинске одборе који се такмиче у недељу, урадиће најбоље све што могу, а имам и поверење да ће одлучно да владају после одржаних избора зато што су то људи који знају шта од њих очекује Српска напредна странка. Никада ниједан од њих неће бити предмет било какве истраге, било какве оптужнице, било каквог судског поступка зато што је повредио морал, законе, поштење, част једноставно данас је ИН бити у Српској напредној странци. За разлику од других који су се свуда обрукали, ми смо формирали странку од људи који се никада нису обрукали, од људи који никада неће да се обрукају.

Ако имате неко питање, изволите!

 

 

Новинар: Како коментаришете хапшење господина Швабића?

 

Томислав Николић: Па не знам о томе ништа. Нисам знао да се он бави било каквим облицима криминала, а није моје да процењујем кад је неко ухапшен. Ваљда онај ко га је хапсио зна зашто га је ухапсио и зна да ли је крив или није. Није моје да се светимо онима који су у странци из које смо неки изашли, неки искључени. Дакле све препуштам господину Швабићу и државним органима, он нека се брани а они нека га нападају, нека то буде неки потпуно регуларан судски поступак у коме ће да се утврди истина. Сви треба да буду ухапшени који се баве криминалом, само мислим да сам ја то предосетио из једне изјаве министра унутрашњих послова, па сам га и у Скупштини опоменуо да не најављује хапшења него да хапшења треба да се изврше тако да људи за које се утврди да су чинили кривична дела да се спроведе полицијска истрага, да се преда тужилаштву да тужилаштво и истражни судија одреде шта ће бити даље, да то иде у судски поступак.

Непријатно ми је што је најпре Борис Тадић најављивао хапшење, а сад је то почео и Ивица Дачић. Ко зна колико ће још министара најављивати хапшење, можда чак и хапсити људе. Дакле, не знам, али ако је криминалац треба да буде у затвору.

Изволите.

 

 

Новинар: Можете ли да ми кажете о контакту са Коштуницом?

 

Томислав Николић: То је технички контакт на коме сам  инсистирао више месеци, не само са Војиславом Коштуницом већ  са свима у Србији, са некима на томе да обезбедимо ванредне парламентарне изборе, а са некима да док трају ти избори обезбедимо да Србија мирно преживи месец или два, тако да ћемо то наставити после избора. Мислим да нам је основни задатак да Србија добије ове године ванредне парламентарне изборе, а убеђен сам да ће наши успеси у ове три општине уздрмати републичку власт и довести Србију до ванредних парламентарних избора. Ништа даље од тога није било, нити је овог часа било шта и могуће.

 

 

Новинар: Говорили сте практично о могућности да се дође до ванредних парламентарних избора?

 

Томислав Николић: Тако је, и о томе како до тога да дођемо. Ми смо већ на известан начин сарађивали у Скупштини Србије, а ово је ипак један контакт какав могу да имам са сваким представником било које политичке странке. Ја нисам сујетан човек, ја им свима   нудим да у интересу Србије сарађујемо, састајемо се, наравно да нећемо имати исто мишљење о свакој теми, наравно да не можемо да правимо ни коалиције нити било какву другу врсту заједничког организовања, али акције које су за добро Србије могу да се воде заједнички између странака које не сарађују.

 

Новинар: Да ли сте уговорили и даље контакте?

 

Томислав Николић: Не, нисмо, то је било само колико да ствари крену, а свако је заузет кампањама, свако је заузет изборима и сви смо у Србији свесни да ови избори у ствари одређују снагу политичких странака.

Имали смо разговор око техничке сарадње и то је за мене евидентно да је Српска напредна странка упорним систематским радом заузела своје место које јој припада. Ја мислим да ћемо бити стожер окупљања оних странака које траже ванредне парламентарне изборе.

 

Хвала вам најлепше!