Вести

Србија је на ивици катастрофе

Очекујете ли да власт испуни ваше захтеве?
– Режим за ову катастрофу мора да одговара. Они све то пребацују на неке друге људе, неке друге организације. Истовремено су направили потпуну медијску блокаду, праве правуправцату диктатуру. То више не може да се трпи и толерише.

Какву реакцију власти очекујете после ваше најаве одржавања митинга?
– Рећи ће како је то „неартикулисано“, „шизоидно“, и не знам како је то све назвала Јелена Триван из ДС-а. Неће нам остати ништа друго осим да им покажемо колико има нас „неартикулисаних и шизоидних“ . Да ли ће бити масовних протеста у осталим градовима Србије или само у Београду? – Нисмо још разговарали о модалитетима.

Да ли очекујете присуство ДСС-а и представника синдиката на протесту?
– Сви који желе промене добродошли су.

Које ће странке ући у опозициони фронт који окупља СНС?
– Тек почињемо озбиљне разговоре са више странака мањина.

Када ће избори бити одржани?
– Избори ће свакако бити следеће године. Ваљда су о том обавестили и Јелену Триван.

Борис Тадић је затражио од Владе да пронађе начин како да кроз законска решења узме новац од богаташа. Како гледате на то?
– То неће моћи да му прође ни у Главном одбору ДС-а, пошто ту има највећи број тајкуна и богаташа.

Дуг списак неправди

Када говорите о медијској блокади, на шта конкретно мислите?
– Зашто бисмо читали у једним дневним београдским новинама састав „напредњачке владе“ који су они направили? Зашто бисмо гледали на њиховој телевизији тридесет пута више шефа режима од људи из опозиције? Зашто би трпели изборну пљачку у Бору, а да се ни дан данас не зна ко је одговоран за то? Зашто да трпимо продају „Телекома“? Све су то разлози за протесте.