Вести

Статут Војводине акт против сих грађана који воле Србије

 

Даље желим да вам укажем шта се дешава овим Статутом, сви послови државне управе једним потезом пера из републичке прелази у покрајинску надлежност, истим потезом пера сви радници готово свих републичких министарстава, сем два министарства, органи и организације престају да буду службеници Републике и постају службеници Покрајине. Има нешто што је веома интересантно - једним потезом пера Република Србија одрекла се имовине вредне више милијарди евра, једним потезом пера. Нико не зна на основу чега, нико не зна на основу кога и ком је то генију пало на памет. Даље, овде и даље постоји могућност самостална, дакле без сагласности државе Србије и њених органа, склапања међурегионалних споразума. То није непозната ствар у многим сложеним државама, федералним и конфедералним, рецимо Немачкој, али је увек и свуда потребна сагласност федералне владе, чак и у Каталонији која има статус АП. Само код Војводине то није случај.

Кад је реч о отварању канцеларије у Бриселу, постављамо поново питање генијима какви су Ивица Тадић, извините Ивица Дачић, Борис Тадић  и остали, на исто му дође, нисам намерно ово ни погрешио. Ми постављамо питање – извините, а са којом регијом у Бриселу сарађујемо, која је то регија у Бриселу, са ким сарађују у Бриселу?! Немој више да нас лажете, нису грађани Србије кретени да их лажу и варају неодговорни и не претерано паметни и образовани политичари.

О симболима АПВ да и не говорим, али оно што је посебно интересантно, не знам да ли сте приметили у члану 34, молим вас да обратите пажњу у ставу 21 говори се о мрежи судова на територији АПВ. Дакле, уз комплетну извршну власт, кроз веома значајну фискалну власт, финансијску власт добили су и судску власт. Она још није разрађена, али ће бити разрађивана посебним актима и одлукама Скупштине Војводине. Члан 34 став 21 је у потпуној супротности са чланом 143 Устава Републике Србије.

Војвођанска академија наука и уметности, неки кажу да није важна, то показује колико они нису важни и колико ништа не разумеју. Војвођанска академија наука и уметности је у сепаратистичком војвођанском покрету имала драматичну улогу још од 1974. године наовамо, али неким српским неодговорним политичарима то није било довољно. И они ваљда мисле то што имају много новина и много телевизија кроз које могу да лажу, али тако брутално да лажу да то може тако да прође, па неће моћи, неће моћи да су још толики, па и у метафоричном, па и у сваком другом смислу нису баш ни високи ни велики.

Желим да вам укажем зашто сам рекао да је 1999. године Србија поражена од НАТО-а иако се јуначки и храбро борила, а данас су је поразили неодговорни и јадни српски политичари, нико није вршио притисак да се ово направи на овакав начин, нико. Вршила је једна средњоевропска земља и још две мање земље, нико од највећих сила није вршио притисак. Ово су српски политичари самозадовољно желели, ови са власти из ДС и СПС који се ни у чему не разликују од Ненада Чанка, донели одлуку да униште Србију и изговора за ово неће бити. Ако мисле да својим лажима и измишљотинама  по режимским новинама и телевизијама је могуће да некога преваре у Србији ја мислим да ће се изненадити реакцијом обичних људи.

Истовремено, ми постављамо још нека питања око теме вакцина, кад ће да престану да лажу представници Министарства здравља и Владе Републике Србије да ћемо бити прва земља ван ЕУ која добија вакцину. Чак једна мала Црна Гора добиће вакцину пре Србије и то ће добити у пуној количини, а не за четвртину становништва и добиће их по нижој цени него што ће добити Србија. Што не кажу да једна мала Словенија је обезбедила милион и двеста хиљада вакцина, дакле за комплетно становништво, за све кориснике у Словенији, а Србија још није. Где је одговор на питање зашто српска Влада није директно наручила вакцине од произвођача вакцина, зашто су српској Влади потребни посредници?! Јер праве бизнис са неким и на дечијој муци и муци грађана Србије, на болести која је захватила Србију и на томе треба неки њихови да праве бизнис, један политичар и двоје бизнисмена који држе „Југохемију“. Ако је то смисао онда није чудо што нам Србија пропада и није чудо што доносе овакав Статут.
Изволите ако имате неко питање, на ваша питања смо спремни да одговарамо!
Хвала вам најлепше што сте дошли на нашу конференцију!