Вести

Стефановић: Београђани немају чему да се надају, Ђиласов програм неозбиљан

Функционер СНС Небојша Стефановић изјавио је да је програм бившег градоначелника Драгана Ђиласа неозбиљан и да га више интересује републичка, него београдска власт.

- Програм је заиста, онако, веома оскудан и ништа ново. За грађане, то је једна политичка прича - рекао је Стефановић. Стефановић је рекао да је погледао Ђиласов програм од 15 тачака и да је био изненађен.

- Тачка број три програма 'изградња школа у деловима Београда где постоји потреба'. Што није написано изградња свега и свачега тамо где је потребно?То је заиста неозбиљно. Ваљда је неко ко је озбиљан, неко ко хоће да преузме власт, а видим да они хоће републичку, њих Београд мање занима. Ваљда знате у ком је насељу потребна школа, ваљда имате неки план где школе треба да буду изграђене, с каквим капацитетом, одакле средства за то. Знате, не можете само рећи - изградићемо школе - истакао је Стефановић.

Он је указао да је Ђилас био на власти од 2004. године, а да за време које је провео на позицији градоначелника "није нешто градио школе". Како је истакао, Ђилас је много више успеха имао са својим приватним компанијама.

Коментаришући тачку два Ђиласовог програма, у којој се наводи да је неопходна изградња нових вртића због повећаног броја новорођених, Стефановић је рекао да је под влашћу Александра Вучића дошло до пораста новорођених због реформи које је држава спровела и због стабилности која је услед ових реформи настала.

- Ђилас је тада говорио 'мене не интересује запошљавање', то није посао градоначелника. И те како је посао сваког ко је изабран за неку јавну функцију, да брине о грађанима и да их пита и да их запошљава и да нешто гради - казао је Стефановић.

Осврнувши се и на тачку Ђиласовог програма, која каже да ће бити обезбеђен бесплатан боравак деце у обдаништима, Стефановић је подсетио да су Београђани током Ђиласовог мандата боравак своје деце у вртићу плаћали 9.500 динара, док је данас ова цена 5.500 динара.

- Туже нас због Драгана Ђиласа да им се врати тај новац који је незаконито наплаћиван. Па како човек има образа да обећа нешто што је газио у време док је могао да одлучи о томе? - рекао је функционер СНС. Закључивши да је Ђиласов програм неозбиљан, он је казао да га не би ни назвао програмом.

- Програм је, прво што не постоји никаква суштина, у програму нема ниједан стратешки пројекат, све је на нивоу онога што сам прочитао - 'изградња школа у деловима Београда где је то потребно' - изградићемо све, изградићемо све где год ко шта помисли, само дођите и ми ћемо све да градимо. То је врло неозбиљно. То не може да се назове програм. Програм се зна шта мора да уради' - навео је Стефановић.

Он је најавио да ће програм коалиције окупљене око СНС-а бити представљен за који дан. Нагласивши да је програм коалиције окупљене око СНС-а "озбиљан стратешки програм", Стефановић је рекао да Београђани "немају бог зна шта да се надају" програмом листе окупљене око Ђиласа.

 

 

 

извор: Пинк