Вести

Стефановић: Било је око 5.000 учесника на протесту опозиције

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић појаснио је вечерас да су слике са протеста, којима је илустровао процену полиције о броју учесника протеста у Београду, направљене на почетку колоне, а не на крају како се спекулисало на друштвеним мрежама.

Стефановић је то рекао након што су се на друштвеним мрежама појавиле реакције на његову данашњу изјаву да је, према процени Полицијске управе града Београда, било око 5.000 учесника протеста опозиције.

Корисници друштвених мрежа оспоравали су његову процену јер су слике, како су тврдили, направљене на крају протестне шетње.

"Суштински велики проблем је што се читава полемика претвара у полемику о броју, и мислим да је очигледно људима који су организатори протеста много важније и од тога шта су поручили са протеста, колико је било људи на протесту. Ја из њихових политичких мотива то могу да разумем, они желе да тај број представе што је више могуће да би то изгледало грандиозније и да би они били успешнији. Међутим ову процену коју сам ја саопштио данас не ради ни Небојша Стефановић, ни неко из СНС-а, већ иза ње стоје професионалци из полиције који то раде већ 30 година", рекао је Стефановић.

Према његовим речима, он се ни једног тренутка није бавио тиме да ли је "нечег мало или не", јер како је рекао, он је морао "грађанима да да прецизан број".

"А зашто полиција мора да има прецизан број? Да би организовала службе које ће обезбедити нормалан ток саобраћаја, обезбедити читав скуп, преусмеравање јавног превоза, и проценити како треба да тече остатак живота у престоници. Појавила се друга лажна вест данас, полемисало се и рекли су ево показао је фотографију са краја скупа, то је потпуна лаж. Ово је фотографија из Васине улице, ниједном се тај скуп који је почео у Васиној није завршио у Васиној, завршио се на Славији", рекао је Стефановоћ.

 

 

 

Извор: Танјуг/ТВ Прва