Вести

Стефановић: Бојан Пајтић је срамота за Србију

Српска напредна странка саопштила је данас да је задовољна убедљивом победом на изборима у Мионици и Лучанима и одбацила тврдње Демократске странке да су активисти напредњака изазвали било какав инцидент.
 
Потпредседник СНС Небојша Стефановић је на конференцији за новинаре истакао да су напредњаци у Мионици освојили 64 одсто гласова и да то показује плебисцитарну подршку политици Александра Вучића и СНС.
 
Он је рекао да то показује да напредњацима никакви инциденти нису били потребни, подсетивши да на локалним изборима у Лучанима ДС није ни учествовао, јер није могао да сакупи довољан број потписа.
 
Стефановић је раније данас изнете тврдње демократа у вези инцидената у Мионици генерално назвао бесмислицама, истакавши да су "батинашке одреде у нашој земљи имале демократе".
 
Резултати у Мионици и Лучанима показују да грађани ових општина у великој мери подржавају политику коју води председник владе Вучић и СНС као водећа странка наше владајуће коалиције, рекао је он.
 
Он сматра и да су ови резултати "у једној мери и нереални зато што су грађани желели да њима покажу и отпор једном делу јавности који је почео да ствара атмосферу да треба рушити Вучића и владу".
 
Према његовим речима, људи су изашли на изборе да покажу да смо добили одговорну владу која води рачуна о њима, а не о својим интересима и да се са тиме не салжу.
"Жао ми је да Демократска странка покушава да нађе некакву фалинку, некакву ману странци која је добила 64 одсто подршке у Мионици... ваљда грађани Мионице најбоље знају ко је какав и коме желе да дају подршку", рекао је Стефановић.
 
Он је оштро критиковао лидра ДС Бојана Пајтића, који је и покрајински премијер што данас није на радном мести као и због ставова изнетих на странчкој конференцији за новинаре у Београду.
"И данас је нашао нешто важније, причајући људима оно у шта, чини ми се и сам неверује...па ДС у Лучанима није ни прикупила потписе за кандидовање", рекао је Стефановић.
 
Он је навео и да је "Пајтић срамота за Србију јер тако се не понаша ни одговоран премијер покрајинске владе, ни одговоран полтичар, ни одговоран човек".
"Батинашке одреде и до сада су у нашој земљи имале само демократе и данас их имају само демократе", рекао је Стефановић наводећи случајеве у којима су у претходном периоду били претучени активсти напредњака укључујући и у Турији.
 
"Они се усуђују да причају о батинашима ...то су људи који су последњих десет година само силом покушавали да остваре било шта у политичкм животу... на њихову жалост грађани Србије не желе такву полтику и то су показали и на овим локалним изборима", рекао је он.
 
Стефановић је истакавши и да "Пајтић нажалост не жели само изборе у Војводини поново позвао покрајинскиг премијера да их распише.
"Нека покажу колико је њихова политика била успешна до сада... а ја вам кажем да то неће учинити, јер најдарже су им фотеље ... неће ни по коју цену расписати изборе, јер на тим изборима могу само неславно да прођу, ако уопште скупе потписе да се кандидују", рекао је он.
 
Упитан о тврдњама ДС да је у Мионици боравио Андреј Вучић, Стефановић је одговорио да не зна за то:"Не знам, не пратим његово кретање, а ако је и био, па шта",
 
Стефановић, који је и министар унутрашњих послова је рекао да је наредио полицији да после првих инцидента успостави ред и мир и онемогући било какво угрожавање грађана у Мионици.
 
Према његовим речима, полиција је заустављала и контролисала апсолутно свако возило које је долазило у Мионицу.
"Једино за кога сам непосредно утврдио да је дошао био је Борислав Стефановић и то је једина од препознатљивих, у јавности интересантних личности... било је још неколико народних посланика разних странака који су били у својим изборним штабовима", навео је он.
 
Стефановић је истакао и да у потпуности одбацује све инсинуације председника општинског одбора ДС у Мионици Милана Гавриловића, који је претходно на странчкој конференцији, рекао да га је напало неколико људи, да они нису из Мионице, а да су на дан избора дошли "људи у црним џиповима и запосели бирачка места".
 
Гавриловић је рекао и да је у Мионици јуче видео брата премијера Александра Вучића - Андреја, да га је након што је био нападнут питао зашто су то урадили, на шта му је Андреј Вучић одговорио: "откуд вам то да смо ми".
 
Стефановић је навео и да је "Гавриловић, бивши кикс боксер, који је прошле године ударио главом и нокаутира колегу из Нове Србије и зато је пред судом прекршајно кажњен..." "ради се о личности која у свом окружењу ствара конфликт, што наравно, не оправдава било кога да на било који начин некога напада", рекао је он.
 
Стефановић је навео и да ће полиција урадити порофесионалну истрагу о свему напоменувши да је од Гавриловића једино могао да чује "прво су ме напали један, па тројица, па петорица и неке небулозне приче о не знам каквим џиповима", рекао је он.
"Увели смо ригорозну контролу, не знам да ли су била два џипа у Мионици ...а то ваљда застрашујуће звучи када причате о томе грађанима, а подсетићу вас да их највише воле демократе, да је Стефановић чак и слупао један џип", рекао је он.
 
Он је истакао и да СНС нема потребе за инцидентима и да нама одговара да сви избори прођу најмирније "јер убедљиво побеђујемо на свим изборима уназад више година" а прича о инцидентима иде другима у прилог.
 
Извор: Танјуг
Фото: СНС