Вести

Стефановић: Ђилас и Јеремић плаше се дебакла на евентуалним изборима

Лидери Савеза за Србију (СзС) заговарају бојкот избора, јер осим политике насиља немају ништа друго да понуде грађанима, каже министар унутрашњих послова Небојша Стефановић и оцењује да се Драган Ђилас и Вук Јеремић залажу за бојкот јер се плаше дебакла на евентуалним изборима.

На питање новинара да прокоментарише то што су САД јасно ставиле до знања Ђиласу и Јеремићу да их не подржавају у бојкоту институција и избора, а да је Јеремић и то сам потврдио, Стефановић је рекао да га највише занима шта каже народ и да су му најважнији грађани, као и да је уверен да се у свету на потезе опозиције у Србији гледа као на неозбиљност.

"Ђилас и Јеремић немају никакву политику осим политике да понизе неког радника Градске чистоће или да пребију неку жену. Зато је идеално сакрити се иза бојкота", рекао је Стефановић.

Министар је навео да избори служе да политичке партије провере шта грађани мисле о њима, те да му је потпуно разумљиво зашто се део опозиције "плаши да то провери".

"Сетите се само Ђиласове кампање на прошлим градским изборима и ставке ''градићемо школе тамо где су потребне''. А како су градили вртиће и школе док је он био градоначелник? Све што је рађено у време Ђиласа, ми смо после пет пута морали да поправљамо", казао је Стефановић.

Навео је пример вртића "Облачак" који је, каже, отворен док је Ђилас био градоначелник и ''остављен без текуће воде и грејања''.

"Мени је јасно зашто покушавају да избегавају изборе, јер како са тим да изађу пред грађане. То је потпуно разумљиво и мени је то важан аргумент", истакао је Стефановић.

Додао је и да су Ђилас и Јеремић ишли у Брисел ''да кукају против своје земље'' и да се жале и да су тиме показали, како каже, сву дубину лицемерја пред грађанима Србије.

''Ни као власт, ни као опозиција, никада не бих ишао по иностранству и лоше говорио о Србији, већ бих се борио да Србија добије више средстава, да повећа углед у свету'', казао је Стефановић.

 

 

Извор: Танјуг