Вести

Стефановић: Ђиласове бајке и нови јуриш на фотељу

Члан Председништва Српске напредне странке Небојша Стефановић изјавио је да би се изјава председника Странке слободе и правде Драгана Ђиласа да ће за годину и по дана пасти садашња власт могла да се назове "бајке и (његов) јуриш на фотељу".

"Човек који је годинама био на власти, који је био кључни функционер власти и Демократске странке и заједно са својом странком дебело искористио све привилегије док је био на власти, зарадио за себе десетине милиона евра, док су му фирме приходовале више од 619 милиона евра, данас говори о свом повратку на власт и како ће он и његови саборци поново да владају Србијом", навео је Стефановић.

Истакао је да Ђилас не објашњава зашто док су били на власти он и његови "саборци" нису обезбедиле веће пензије пензионерима, плате лекарима и медицинским сестрама, због чега је минималац био само 159 евра, зашто нису градили вртиће и школе, зашто нису обезбедили веће плате учитељима, наставницима и професорима...

Стефановић је додао да Ђилас "може да прича бајке, али да побегне од истине не може".

"Какви су планови око економије Драгана Ђиласа и оних који заједно са њим хоће да се врате на власт, видели смо добро док су владали Србијом. Када је стотине хиљада људи остало без посла, када су фабрике затваране, продаване будзашто и даване инвеститорима који су их черупали, а Србија постала позната по пљачкашким приватизацијама", навео је Стефановић.

"Малверзације у јавним и државним компанијама биле су толике да је Србија била једна од најпознатијих држава по корупцији у целој Европи. Ђиласове приватне компаније управо су директно радиле и с Телекомом и с РТС-ом и с другим државним компанијама, преко којих је испумпаван новац грађана Србије и упумпаван на рачуне Ђиласових компанија, додао је Стефановић.

Стефановић је оценио да Ђиласу треба "једино полуга да може да се врати на власт".

"И зато бесни. Што боље по Србију, то горе по њега, мање су шансе да се врати на власт, јер и он зна да је политика (председника) Александра Вучића управо запошљавање људи, отварање нових фабрика и смањивање незапослености", навео је одлазећи потпредседник Владе и министар унутрашњих послова.

"Потпуно сам уверен да не постоји човек који мисли добро својој земљи, а који жели да се на власт врате Ђилас и сви они који су заједно са њим черупали Србију, а нама оставили пустош", закључио је Стефановић.

 

 

 

Извор: Танјуг