Вести

Стефановић: Думановићеве тврдње за НИН су сумануте

Министар одбране Небојша Стефановић оценио је као потпуно бесмислене и сумануте тврдње да му је председник Србије наметнуо Дијану Хркаловић за државног секретара, како то за НИН тврди некадашњи припадник Одељења за тајно праћење МУП Милан Думановић.

Стефановић је нагласио да је Думановић, близак Млађану Ђорђевићу, куму Драгана Ђиласа, човек који тврди да се напад на Александра Вучића у Сребреници готово није ни десио.

"Избори (људи) су моји, не желим да Александар Вучић сноси било какву последицу", рекао је Стефановић и нагласио да су кадровски избори за функције на које је имао право као министар били његови лично.

"И Дијана Хркаловић и други људи које сам поставио као државне секретаре и помоћнике, били су они на које сам имао право", рекао је Стефановић.

Стефановић је нагласио да председник својим сарадницима дозвољава слободу и да му никада није наметнуо било кога.

Стефановић је навео да не зна шта су идеје Думановића, човека који, како је додао, подржава људе који су уништавали земљу, те да их је тешко изнализирати.

По његовим речима, Думановић тврди да се напад у Сребренци на Александра Вучића није готово ни десио и да су припадници МУП-а у Сребреници били мимо каквог одобрења.

"Сребреница је на територији Републике Српске и уз све имали смо посебан споразум за тај догађај", рекао је министар и додао да му је жао што их није било више, јер би спречили покушај убиства и линча Вучића.

Стефановић је изразио жаљење што Думановић и они које подржава никада не питају шта је било са истрагом, што нико не одговара за покушај лична.

Стефановић је додао да се трудио да не коментарише изјаве попут Думановићеве коју је пренео НИН, сматрајући их бесмислицама.

''То је његов шести интервју у коме не каже ништа и понавља неистине очекујући да понављајући лажи 100 пута може да буде истина’’, рекао је Стефановић.

 

У суботу ћемо показати сву моћ Војске Србије

Стабилност и мир циљ су којем Србија тежи, као и то да буде гарант стабилности на целокупној својој територији и у читвом региону, рекао је министар одбране Небојша Стефановић и нагласио да ће та спремност Србије моћи ће да се види и у суботу током Здружене тактичке вежбе "Одговор 2021".

Јединице Војске Србије и полиције ће у завршној фази здружене тактичке вежбе бојевим гадањем показарти сву своју моћ, рекао је Стефановић и додао да та сложена вежба долази у веома сложеном тренутку.

Стефановић је навео да ће 1.500 припадника Војске Србије и МУП на полигонима "Пасуљанске ливаде" и "Орешац" приказати део способности, увежбаности, ватрене моци и садејства приликом решавања кризних ситуација.

"Вежба је веома сложена, баш зато је сложена да би одговрила на све сложене изазове", рекао је Стефановић и нагласио да ће се на њој први пут гађати беспилотним летелицама.

Показаћемо колико је Србија успела да напредује и колико је моћна, рекао је министар и додао да ће се видети и садејство полиције и војске.

"Годинама се спремамо да наши грађни никада не осете терет или претњу", рекао је Стефановић и оценио да је безбедносна ситауција у региону веома сложена, а да на Косову и Метохији постоје посебно забрињавајућа деловања - попут најаве формирања војне базе којој се Србија оштро противи.

"Када најаве формирање некакве базе на северу наше јужне покрајине то мора да забрине Србе јер то није наивна ствар, не раде они то да би градили дугрочни мир, ми то радимо јер је то нас интерес Србије", рекао је Стефановић.

Стефановић је нагласио да се Србија оштро противи и бази као што се оштро противи и формирању "тзв војске тзв Косова" и додао да то неслагање увек помиње и међународним партенрима и онима који то нису.

"Данас можемо подигнуте главе да кажемо оно што мислимо због свега што је радио и урадио председник Александар Вучић. Ми никога не морамо да молимо, не морамо да погнемо главу. Можемо да кажемо није у складу са прописима, са Резолуцијом 12 44 да немају право на то", рекао је Стефановић.

Желимо да наша држава буде гарант стаблност ако још економски јачамо то доноси бољи живот грађанима, рекао Стефановић.

 

 

Извор: Танјуг/ТВ Пинк