Вести

Стефановић: Интерес нашег народа нам је на првом месту

Небојша Стефановић присуствовао је данас у компанији Бекамент отварању нових погона за производњу прашкастих материјала и течног програма, као и потпуно аутоматизовани магацин у оквиру свог фабричког комплекса у Аранђеловцу.

У име Владе Србије, која је делом субвенционисала рад ове компаније, Стефановић је изразио задовољство што се прозиводни капацитети Бекамента из године у годину повећавају.

"Тиме је њивохо учешће у плаћању пореза сваке године све веће, запошљавање људи, они доприносе и развоју локалне самоуправе, али и у новцу који као друштвено одговорна компанија издвајају", навео је Стефановић.

Стефановић је истакао да је новац, који је држава дала за субвенције компанији, већ сада већи од датог износа.

"Ти људи показују да не размишљају о новцу већ о томе како да нешто ураде за своју земљу, како да врате нешто друштву и како да јачају и снаже компанију која је лидер у региону. Ја верујем да може да буде једна од водећих у Европи у производњи ове врсте материјала", нагласио је Стефановић.

Стефановић је напоменуо да је поносан што већ, како је рекао осам година познаје породицу Чоловић, која води Бекамент.

"Они су такви људи да нико не може за њих да каже ружну реч, а свако ко је у пословном смислу пратио развој ове компаније може да каже само похвалу", напоменуо је Стефановић.

Стефановић је изразио наду да ћемо, како је навео, сваке године имати прилику да се радујемо и овој и многим другим компанијама и сваком новом радном месту које се отвара у нашој земљи.

"Оно што је председник Александар Вучић урадио и као влада још од 2014. године па наовамо, је да се ствара амбијент запошљавања људи, да се привлаче страни инвеститори али и да се једнако субвенционишу и помажу домаћи инвеститори. То показује да смо као држава отворени за ту врсту утакмице и да нам је интерес нашег народа на првом месту", навео је Стефановић.

 

Напад на полицајце не сме да се толерише

Стефановић је поручио данас да свако има право да законито протестује, али да се насиље неће толерисати и, уз оцену да је јучерашњи напад на полицајца скандалозан, додао да очекује да нападачи буду најоштрије кажњени.

“Скандалозно је то што се догодило јуче и поред свих упозорења, молби и апела. Очигледно је да неки људи нису разумели шта је нормално пристојно и законито понашање. Напасти полицајце који су дошли да редовно обављају свој посао, људи који живе поред вас, ваше комшије из ваше општине, рекао је Стефановић новинарима у Арнађеловцу коментаришући напад на полицајца.

Додао је да му је драго што су полиција и тужилаштво реаговали, да су виновници ухапшени, као и да очекује да судски поступак буде брз и ефикасан и да починиоци буду најоштрије кажњени.

Стефановић је поручио да напад на полицајце никада не сме да се толерише и да људи морају да се сете да они раде на најтежим пословима у заштити безбедности наше земље.

“Морамо имати нулту толеранцију на насиље према полицији и на насиље уопште, и то смо увек говорили”, подвукао је Стефановић.

Стефановић је навео да свако има право да законито протестује и изражава мишљење, али да се насиље неће дозволити, јер насиље може да роди само нешто што је лоше за земљу, па уместо да се радујемо новим погонима и радним местима, ”неки су одлучили да се батином обрачунају са људима који мисле другачије”.

“Ово није земља у којој ће бити дозвољен обрачун са политичким неистомишљеницима или са људима који раде свој посао, а не свиђа се некоме. Постоје закони, прописи и то мора да се увек има на уму, у Србији је могуће само законито понашање”, рекао је Стефановић.

Поновио је да постоји законит начин како се најављују јавни протести и како могу да се одрже, да не ометају и не ограничавају права другим људима, а да се остваре права људи који сматрају да треба око нечег да протестују.

Данас, подвукао је, нема протеста било какве врсте нити блокаде у Србији.

“Већина људи је схватила да то није нормалан нити законит начин. Ако неко буде покушао да се понаша незаконито, полиција ће у складу са законом реаговати”, рекао је Стефановић.

Навео је да се нада и жели да верује да се сличне ситуације и инциденти више неће догађати.

“Човек који је претучен када је изашао из аутобуса и рекао да није добро то што раде и још да буде опљачкан, да буде нападнут полицајац, да свештеник буде ударен кроз прозор, јер је желео да прође, да се заустављају мајке са децом, да Хитна помоћ не може да прође. Да ли је било шта од тога нормално? Није”, рекао је Стефановић.

Зато је, каже, већина људи схватила да таква врста понашања не доводи до резултата, а ни влада неће разговарати са било ким под притиском улице.

“Желим да верујем да смо такву врсту епизоде ставили иза нас, а да ли треба да разговарамо о свему, наравно да треба”, рекао је Стефановић.

 

 

Извор: Танјуг