Вести

Стефановић: Инвеститори ће омогућити Србији да иде напред

КРАЉЕВО - Потпредседник СНС-а Небојша Стефановић рекао је данас у Краљеву да само јака економија и капацитет да се привуку страни инвеститори омогућавају Србији да иде напред.

"Морамо водити рачуна да људи имају посао и да могу да раде. Само озбиљне реформе су гарант да ћемо привући озбиљне инвеститоре, који ће отварати нова радна места. Мислим да је то важна порука за све људе данас", поручио је Стефановић на трибини СНС у згради Градске управе Краљево.

Према његовим рецима, морамо снажно напред и у реформе које ће омогућити трансформацију нашег друштва, како би омогућили људима да од своје плате могу пристојно да живе.

Стефановић је посетио и породицу Проковић из села Сирча поред Краљева, којима је дом страдао у пожару.

Он је рекао да је СНС показала и раније да помаже у обнови објеката и кућа.

"Помоћ нам је одмах упутио Штаб за ванредне ситуације из Краљева. Донирали су нам грађевински и санитарни материјал, а обећали су да ће и даље да нам помажу", рекао је Милош Проковић.

Потпредседник СНС-а Небојша Стефановић рекао је данас поводом оцене ДС да је "кредит од УАЕ још једна превара Александра Вучића и СНС", да не мозе да верује да постоје људи као што је Драган Ђилас који не могу да препознају добре и позитивне ствари за Србију.

"Кредит од УАЕ омогућава да привреда живне и да скупе кредите заменимо јефтинијим, да плаћамо мање камате, а да тај новац којим би плаћали скупље камате усмеримо у привреду Србије", рекао је Стефановић новинарима у Краљеву.

"Жао ми је што од Драгана Ђиласа и ДС-а чујемо само речи мрзње и увреде на рачун Александра Вучића и СНС-а, а суштински ништа за грађане Србије", рекао је Стефановић.

Он каже да не види шта то ДС данас нуди грађанима, осим демагошких фраза, и да се од њих није могла чути ниједна конкретна мера.

"Жао ми је што Драган Ђилас, који је веома добро прошао док је био на власти и побринуо се да његове компаније веома добро послују а он постане богат и имућан човек, није препознао да би требало да уради нешто и за грађане Србије", рекао је Стефановић.

ДС оценила је синоћ да кредит Уједињених Арапских Емирата представља "још једну превару Александра Вучића и Српске напредне странке која Србију све брже води ка банкротству".  

"Уместо обећаног кредита од 3 милијарде евра добили смо најаву кредита од милијарду долара, са условима који су дупло лошији него што је претходна влада добијала од Светске банке", саопштила је ДС, додајући да је неспособност СНС довела у питање и редовну исплату зарада, пензија и социјалних давања.